Stardew Valley se zbavuje vydavatele
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stardew Valley se zbavuje vydavatele

Stardew Valley se zbavuje vydavatele

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

1. 12. 2018 09:58 3
Reklama

Stardew Valley, hit jednočlenného nezávislého studia ConcernedApe z roku 2016, se od 14. prosince osamostatní od vydavatele Chucklefish. Stane se tak na platformách PC, PS4, PS Vita a Xbox One, na mobilech a Switchi zůstane farmářský simulátor nadále v péči původního vydavatele. Eric Barone alias ConcernedApe to potvrdil na svém blogu s odůvodněním, že pro většinu nezávislých vývojářů je vydávání vlastní hry dlouhodobým cílem, na který je nyní připraven.

Jelikož byl ConcernedApe v době původního vydání Stadew Valley ve videoherním průmyslu úplným nováčkem, pomoc vydavatele nevyhnutelně potřeboval. Ten se postaral nejen o distribuci na PC, ale i další konzolové porty, překlad do dalších jazyků, založil oficiální wiki a pomohl s redesignem webu. Nemalé díky přiznává Barone i Tomu Coxonovi, autorovi webového kódu, který přinesl do Stardew Valley multiplayer.

Chucklefish přejí Apeovi hodně štěstí na své samostatné cestě, i když stále zůstanou v blízkém kontaktu nejen v souvislosti se Switchovou a mobilní verzí. Zatímco na iOS už je hra k dostání a mimořádně se jí daří, verze pro Android se na vydání teprve chystá. ConcernedApe závěrem svého prohlášení láká na novinky týkající se budoucnosti Stardew Valley, takže se možná brzy dočkáme nějakého významnějšího updatu, který by mohl opět nakopnout prodeje hry a přinést autorovi větší podíl z nově prodaných kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama