David Jaffe kritizuje moderní AAA tituly
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka David Jaffe kritizuje moderní AAA tituly

David Jaffe kritizuje moderní AAA tituly

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

26. 11. 2018 14:45 30
Reklama

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že David Jaffe, významný vývojář, zodpovědný mj. za série Twisted Metal a God of War, již nechce mít mnoho společného s vývojem velkých her. Podcastové povídání se Jaffe rozhodl podpořit videem a sérií tweetů, ve kterých mluví o tom, že se AAA tituly za poslední léta nikam neposunuly.

V přibližně pětiminutovém videu Jaffe porovnává záběry z prvního a posledního dílu Uncharted, a stěžuje si, že se jedná pořád o tu samou hru, přičemž se vylepšila jen grafika a produkční hodnoty. Zatímco někteří lidé na jeho streamu souhlasili, jiní poukazují na to, že série, na kterých pracoval právě Jaffe, se s postupem času také neměnily.

Slavný vývojář pak stejnou myšlenku razil i na Twitteru, kde odpovídal na tweety nesouhlasících uživatelů. Tyler Quinn mu například napsal, že mezi sebou nemůže porovnávat díly ze stejné série, poněvadž u sérií je pochopitelné, že staví na stejných principech. Jaffe odpověděl, že se mu Uncharted 1 i 4 hrají úplně stejně, poněvadž sdílí všechny mechanismy – a to je právě to, co se u jeho her vždy měnilo.

Tím prý nechtěl říci, že by Uncharted nebyla kvalitní sérií, jen mu u ní chybí jakákoliv inovace. Následně dodává, že jeho pocit momentálně sdílí jen několik dalších lidí – to je však dle něj dáno tím, že na podobných hrách v minulosti pracoval.

Za 3-4 roky prý většina hráčů bude říkat to samé. Situaci pak přirovnává k 90. letem, kdy vývojáře také začaly štvát 2D plošinovky s „maskoty“ v hlavní roli, zatímco hráči se jich přejedli až o několik let později.

Co vy na to? Sdílíte Jaffeho stanovisko, nebo se jedná jen o názor zhrzeného vývojáře, který si neúspěch svých posledních projektů vybíjí na ostatních? Podělte se s námi o názor v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama