Gears 5 vyjde s novou hlavní postavou, Kait
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears 5 vyjde s novou hlavní postavou, Kait

Gears 5 vyjde s novou hlavní postavou, Kait

David Plecháček

David Plecháček

20. 11. 2018 14:47 12
Reklama

Až na výjimky se série Gears of War motá kolem rodiny Fenixů. První tři číslované díly by se neobešly bez tvrďáka Marcuse, čtyřka poté odbočila a rozvila příběh jeho syna JD. Pokud jste čekali, že budeme pokračovat v nastaveném trendu, vyjádření Roda Fergussona hovoří o opaku. Zdá se, že mimo Fenixovi zamířili kromě Judgementu podruhé.

Judgement ukázal, že i s jinými hlavními postavami, Damonem Bairdem a Augustem Colem, jde vytvořit zajímavý počin, který nemusí stát jen na rodině Marcuse Fenixe. Na druhou jsme čekali, že mladý James naváže novou trilogií. Podle šéfa studia The Coalition ale příběh Gearsů 5 není stejný jako v předchozích dílech – organicky tak nějak prý vyplynulo, že v něm bude hrát hlavní roli Kait.

Kait „Kaitie“ Diazová svou roli samozřejmě sehrála už v posledním díle coby (nejen) členka týmu mladšího Fenixe. „Příběh Gears of War 4 byl podobné stavěný jako v Mad Max: Zběsilá cesta, v němž Mad Max pomáhá odkrýt příběh Furiosy. Podobný je i příběh Gearsů 4, JD Fenix totiž vlastně celou dobu pomáhá Kait,“ říká člověk zodpovědný za směřování značky.

A pokud je středobodem příběhu jedna postava, je zbytečné, aby hráč byl jen pasivním sledovatelem jejího osudu. „Myslím, že je lepší nepřihlížet, ale rovnou příběh vyprávět z její perspektivy,“ říká Fergusson. „Uvědomili jsme si, že nový příběh je její příběh, tak jej pojďme hrát z jejího úhlu pohledu,“ dodává. Těžko ale předpokládat, že by Kait používala motorovku na své zbrani s větší nechutí jak kdokoliv před ní - takže se zas tak moc nemění. Nejvýraznější novinkou tak možná stále zůstává změna názvu hry. Na zkratku GoW zapomeňte, už od E3 se o novém dílu hovoří čistě jako o Gears 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama