Spyro se prodává lépe než Fallout a Hitman
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spyro se prodává lépe než Fallout a Hitman

Spyro se prodává lépe než Fallout a Hitman

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

19. 11. 2018 13:55 8
Reklama

Britské žebříčky prodejnosti krabicových her možná nejsou 100 % přesným nástrojem k odhadům celosvětových prodejů, jsou ale směrodatné minimálně pro porovnání úspěchu jednotlivých titulů. Právě díky těmto žebříčkům například víme, že Fallout 76 ani Hitman 2 pravděpodobně netáhnou tolik, jak by si jejich vydavatelé přáli.

Je nezvratitelným faktem, že prodeje fyzických kopií jsou rok od roku nižší. I přesto jsou čísla nových titulů v porovnání s jejich předchůdci nepříliš lichotivá. Zatímco Nintendo a jeho Let’s Go Eevee a Pikachu ztrácí na předchůdce v podobě Sun a Moon asi 60 % prodaných kopií, Falloutu 76 chybí na Fallout 4 obrovských 82 procent. Hitman 2 pak oproti dílu Absolution padl o 90 %. U všech těchto her je však třeba dodat trochu kontextu.

Pokémoní hry jsou pouhým remakem, a ty se zpravidla neprodávají příliš dobře. Zároveň se jedná o tituly pro Switch, jehož uživatelská základna (doteď asi 20 milionů prodaných konzolí) je signifikantně nižší než v případě 3DS. V době vydání X a Y bylo v oběhu podobné množství konzolí, což odpovídá obdobným prodejním výsledkům, na konci roku 2016, kdy vyšly díly Sun a Moon, však bylo prodaných konzolí 3DS skoro 3x tolik.

Uživatelé platforem od Nintenda navíc stále rádi nakupují fyzické verze her, což v případě Falloutu a Hitmana tolik neplatí. Fallout 76 je k tomu všemu odklonem od tradičních dílů, nižší prodeje se tedy daly čekat. Tušíme však, že i přesto Bethesda doufala v lepší výsledky.

Hitman je pak naprosto specifickým titulem, poslední díl totiž vyšel epizodicky a jeho prodejnost je těžké vypátrat. Porovnávaný Absolution je pak šest let starou hrou, což při mohutném nástupu digitální distribuce v posledních letech taktéž dělá velký rozdíl.

Tak či tak se vítězem tohoto týdne poněkud překvapivě stává Spyro Reignited Trilogy, následován stálicí v podobě Red Dead Redemption 2. Na celý žebříček se můžete podívat níže.

1) Spyro Reignited Trilogy

2) Red Dead Redemption 2

3) Fallout 76

4) Pokémon Let's Go Pikachu

5) FIFA 19

6) Pokémon Let's Go Eevee

7) Call of Duty: Blops 4

8) Fortnite: Deep Freeze Bundle

9) Mario Kart 8 Deluxe

10) Hitman 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama