Hry od Hi-Rezu dostanou crossplay
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry od Hi-Rezu dostanou crossplay

Hry od Hi-Rezu dostanou crossplay

Filip Švácha

Filip Švácha

19. 11. 2018 10:36
Reklama

Studio Hi-Rez je v posledních dnech pořádně aktivní. Kromě toho, že akční MOBA Smite zamíří na Nintendo Switch, došlo nedávno ještě k dalšímu zásadnímu oznámení. Podobně jako megahit Fortnite totiž dostanou Paladins, Realm Royale a právě Smite crossplay a možnost sdílení postupu na všech platformách, vyjma PlayStationu 4.

Realm Royale tuto podporu dostane ve chvíli, kdy oficiálně vyjde. Naopak Paladins a Smite by se této funkce měly dočkat už někdy ke konci ledna příštího roku. Až tato chvíle nastane, oba tituly budou po dobu 24 hodin vypnuty a posléze dojde k plnému propojení mezi Xboxem One, Switchem, PC a Macem. „Technicky jsme na podporu crossplaye připraveni a jen čekáme na příležitost“ zmiňuje tým z americké Georgie. I když Sony se svou konzolí nějaké hry v tomto směru podporuje, tentokrát se zatím nezapojí.  

Studio se dále vyjadřuje k tomu, jak vyřeší matchmaking. „V normálních zápasech bude systém hledat spoluhráče nehledě na platformě a výstupu. Hodnocené zápasy ve Smitu a Paladins budou striktně rozděleny v závislosti na výstupu. To znamená, že hráči budou hrát pouze proti lidem na stejné platformě. Co se týče Realm Royale, tam budou hrát všichni proti všem".

Samozřejmostí je přenosnost postupu z vašich Hi-Rez účtů na další platformy. Ovšem pokud se bude jedna o speciální skiny, přímo přiřazené k jednotlivým herním zařízením, tak těch se to týkat nebude. Pokud Vás zajímá, co se stane, když máte účtu více, i na to má studio odpověď. „Jakmile bude umožněno sdílení obsahu, tak vám v rámci pravidel jednotlivých platforem účty spojíme do jednoho“.

Tak se zdá, že pionýr společného hraní na všech zařízeních Fortnite inspiruje další studia a ty se nebojí také zapojit. Uvidíme, jak to vše bude fungovat, ale propojování jednotlivých zařízení zřejmě bude hudbou budoucnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama