DayZ se chlubí čtyřmi miliony hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DayZ se chlubí čtyřmi miliony hráčů

DayZ se chlubí čtyřmi miliony hráčů

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

16. 11. 2018 13:05 1
Reklama

Je to teprve týden od vydání bety, tuzemští vývojáři z Bohemia Interactive se ale zase mají s čím chlubit. Populární hardcore survival DayZ dostal s přechodem do bety spoustu podstatných vylepšení, kterých si všimli i hráči. Jejich počet pak v důsledku změn překročil čtyři miliony, což je bezesporu velkým úspěchem.

Ze zmíněných vylepšení je jistě vhodné vypíchnout zdokonalení enginu, nový mechanismus v podobě budování základny nebo podporu modů. Jak říká vedoucí producent hry, Eugen Harton, studio těší nejen příval nových hráčů, ale také návrat „starých pardálů“ – znovu se otevírají komunitní servery, modeři rychle ožívají a počet aktivních hráčů se po přechodu do bety více než zdvojnásobil. Po letech strastiplného vývoje se tak vývojáři dočkali zasloužené odměny.

Nehodlají však usnout na vavřínech – počítačová verze by na konci roku měla přejít do verze 1.0, a o něco pomalejším tempem se do finiše blíží i verze pro Xbox. Ta v betě zatím není, i tak se ale v těchto dnech dočká zatím největší obsahové aktualizace od srpna, kdy se hra na platformu od Microsoftu poprvé podívala. Mělo by se jednat o poslední update, který bude primárně zavádět nové funkce, budoucí aktualizace se pak zaměří na zlepšení uživatelského zážitku.

Vývoj bude u obou platforem pokračovat i po verzi 1.0, a to v rámci bezplatných aktualizací, přidávajících nový obsah. DayZ pořídíte ve službě Xbox Game Preview v 15% slevě, platící až do 26. listopadu, cena po slevě je tedy 33.99 eur. Počítačovou verzi je možné pořídit na Steamu, a to za 27.99 eur.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama