RDR2 má nejúspěšnější víkendový launch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka RDR2 má nejúspěšnější víkendový launch

RDR2 má nejúspěšnější víkendový launch

David Plecháček

David Plecháček

30. 10. 2018 14:28 3
Reklama

Opět k Red Dead Redemption 2. Už teď je jisté, že se jedná o produkt, který nemá obdoby. Těžko říct, zda a kdy se situace bude opakovat, každopádně na současné generaci pravděpodobně nikoli. Nejde o to, že by snad hra posunula laťku žánru tak vysoko, že by drvalo bůh ví jak dlouho, než se k ní kdo jen pokusí přiblížit, ale jde spíše o to, jak na ní reagují hráči. A ti z ní dělají produkt, který snese srovnání jen se svým starším bratříčkem – sérií GTA.

Vydavatelství Take-Two se společně se samotným Rockstarem pochlubilo, že Red Dead zažil ten nejlepší „otevírací“ víkend nejen v historii videoher, ale v historii celého zábavního průmyslu. Během prvních tří dní hra utržila z celého světa přes 725 milionů, což nemá nikde v historii obdoby. A pokud je má, opět jen a pouze díky Rockstaru. Během prvních tří dní vydělala jedna hra více peněz. Asi víte která – Grand Theft Auto V ale bohužel vyšlo v úterý, nicméně za stejné období inkasovalo o fous více, přes miliardu dolarů.

Z tiskové zprávy vyplývají i další informace, které hovoří o fenoménu, který se v pátek zrodil. RDR2 totiž stanovil nové rekordy i na PlayStation Network. Žádná hra historicky neměla více předobjednávek, neprodalo se jí tolik ani během prvního dne, ani během prvních tří dní (tentokráte nemluvě pouze o víkendu).

Samozřejmě se většina médií vrací k tomu, za jakou cenu. To je otázka, a těžko říct, zda-li na ní někdy nalezneme odpověď. Někteří ale myslí, že objevili další střípek do této spletité situaci, kdy někteří poukazují až na nelidské chování k zaměstnancům Rockstaru, především co se týče délky pracovní doby. Tento odkaz se nachází přímo v RDR2, stačí zajít k překupníkovi zbraní a přečíst si pár řádek u základního „Cattleman“ revolveru.

„Byl vytvořen zkušenými pracovníky, kteří na něm pracovali nekonečné hodiny každý týden i o víkendech, za mrzký peníz, aby vytvořili ten nejlepší revolver na trhu,“ říká místní katalog. Shodou okolností byla zbraň vytvořená ve Worcesteru, v Massachusetts, nedaleko současného Bostonu. A hlavně co by kamenem dohodil od města Andover, kde sídlí jedna z největších poboček Rockstaru, New England.

Nebudeme ale kazit oslavy. Přinejmenším se teď spokojíme s tím, že velkolepá hra s sebou přináší i velké oběti. Nakolik se ukáže, jak byly dobrovolné, a jak se týkaly jen bratrů Houserových a několika mála vyvolených okolo, to už nechme na jindy. Teď si Rockstar nezaslouží nic jiného, než gratulace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama