DICE osvětlují mikrotransakce v BF V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DICE osvětlují mikrotransakce v BF V

DICE osvětlují mikrotransakce v BF V

Marek Selinger

Marek Selinger

30. 10. 2018 06:22 9
Reklama

V posledních letech působily všelijaké lootboxy a mikrotransakce na hráče jako červená barva na býka. Spousta kontroverze, ještě více naštvaných komentářů. Již za tři týdny vycházející Battlefield V se bohužel mikrotransakcím nevyhne, naštěstí vývojáři ze studia DICE si jsou vědomi všech rizik a k celé problematice přistupují s rozumem.

Prvně je nutné zmínit, že za reálné peníze si ve hře nepůjde zakoupit nic, co by mohlo jakkoliv způsobit výhodu jednoho hráče nad druhým. To určitě potěší všechny fanoušky. V základu hra nabídne dvě měny, přičemž pouze ta první (Company Coin) bude dostupná v den vydání hry, tedy 20. listopadu. Tu budou získávat hráči prostým hraním a odemknout si za ni budou moci zcela nové zbraně, specializace vozidel či kosmetické doplňky.

Naproti tomu stojí Battlefield Currency, která bude dostupná jen za zmíněné mikrotransakce. Nicméně tato měna bude sloužit k nakupování pouze módních doplňků, navíc se do hry až někdy v nadcházejících týdnech a měsících. „Battlefield V vás ocení za to, jak hrajete, jak jste úspěšní na bojišti. Nikdy nedostanete šanci si za reálné peníze pořídit něco, co by vám dalo výhodu nad ostatními hráči. Ptáte se, proč Battlefield Currency nebude dostupná při launchi? Vysvětlení je jednoduché. Zkrátka chceme, aby si hráči titul pořádně ozkoušeli a zjistili, jak funguje náš systém progrese ještě předtím, než jim umožníme zaplatit si za kosmické doplňky,“ komentují celou situaci zástupci studia.

DICE osvětlují mikrotransakce v BF V
i Zdroj: Hrej.cz

My jsme s touto variantou spokojeni, snad situace bude v praxi vypadat tak dobře, jak zní na papíře. Navíc je nutné zmínit, že veškerý dodatečný obsah bude do hry distribuován zdarma, jakýkoliv Premium Pass je tedy minulostí. A co vy, vyhlížíte už příchod Battlefieldu V? Dejte nám vědět do diskuze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama