R* je rád, že za vlády Trumpa nevyjde GTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka R* je rád, že za vlády Trumpa nevyjde GTA

R* je rád, že za vlády Trumpa nevyjde GTA

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

25. 10. 2018 11:25 6
Reklama

Dá se říci, že díky vydání Red Dead Redemption 2 na nás v těchto dnech Rockstar vyskakuje takřka za každým rohem. Jelikož však konečně lehce opadla kontroverze ohledně extrémního crunchování při dokončování tohoto ambiciózního titulu, lidé už se opět začali spíše těšit na hru než rozebírat podmínky jejího vzniku. Díky tomu se bratři Houserovi, šéfové Rockstaru, konečně v rozhovorech začali vyjadřovat i na jiná témata, přičemž jedno kontroverzní teď padlo na bedra mladšího z bratrů, Sama Housera.

Ten se v interview pro magazín GQ rozhovořil ohledně své radosti, že hrou, která zítra vyjde, je open-worldová kovbojka, a nikoliv nový díl série Grand Theft Auto. V současné politické situaci ve Spojených státech by totiž sám nevěděl, jak jej uchopit.

„Intenzivní liberální přístup i intenzivní konzervatismus jsou oba velmi militantní, a oba tábory jsou hodně naštvané. Situace je zčásti děsivá, a zčásti divná, poněvadž oba směry se v tomto pojetí blíží absurditě. Je těžké tyhle směry satirizovat. Některé věci, které sami v reálném světě vidíme, jsou již teď za hranicí satiry. Ale během dvou minut jsou zapomenuty, všechno se teď mění příliš rychle.“

Hry ze série GTA již tradičně parodují vše možné i nemožné, určitě si vzpomenete třeba na občanskou hraniční hlídku, lovící (ne)ilegální (ne)imigranty, což je stále jedno z velkých témat, které za Atlantikem budí extrémní vášně. Jelikož se ale Red Dead Redemption 2 odehrává v poměrně dávné minulosti, nebude se řešit zeď na hranicích s Mexikem – to ale na druhou stranu neznamená, že se nejočekávanější titul tohoto roku vyhne kontroverzním tématům, jakými je rasová či genderová nerovnoprávnost.

„Bude se jednat o historickou fikci, nebude stoprocentně autentická. Chceme to ve hře mít, ale nemůžeme to udělat se 100 % historickou přesností. To by bylo pro hráče velmi nepříjemné. Jednalo se taky o dobu, ve které se začala rodit ženská hnutí. Ženám se přestávala líbit velmi omezená pozice ve společnosti, díky čemuž ve hře potkáme některé zajímavé postavy. Nechceme zabrušovat do „Tam ten chlápek je černý, takže bude mluvit takhle, tam ta je indiánka, takže bude mluvit takhle.“ Chceme, aby se naše postavy chovaly jako lidé.“

Jestli tohle vše Rockstaru vyjde, se budeme moci přesvědčit již zítra, kdy Red Dead Redemption 2 vychází na Xbox One a PlayStation 4. Pokud se nemůžete dočkat, dostavte se na prodejny Xzone v Praze – Korunní, Brně či Ostravě, kde již dnes od 23:59 započne půlnoční prodej. Pokud si hru předobjednáte, dostanete k ní nejen exkluzivní tričko, ale i šanci titul získat zcela zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama