Fallout 76 bude mít „spektakulární chyby“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fallout 76 bude mít „spektakulární chyby“

Fallout 76 bude mít „spektakulární chyby“

David Plecháček

David Plecháček

23. 10. 2018 11:15 33
Reklama

Jestli jste viděli některá komunitou vytvořená videa na internetu, dali bychom ruku do ohně za to, že výčet by začínal videem s chybami Skyrimu. To, že je Bethesda, konkrétně její divize Bethesda Games Studios, proslulá nespočtem chyb ve svých vydaných hrách, je zkrátka fakt. Situace dospěla do absurdního stádia, kdy si je toho vědomá i samotná společnost a proto raději předem varuje, že ani tentokrát nebude všechno bez chybiček.

Možná by bylo fér říct úplnou pravdu. S Falloutem 76 bude situace ještě horší než kdykoliv předtím. Alespoň to vyplývá z otevřeného dopisu, který autoři umístili na svůj profil na Twitteru. Ten shrnuje historii, současnost, ale i budoucnost týmu, který spolu se hrami ušel dlouhou cestu. „Snažíme se neopakovat se, nicméně všechny naše hry sdílí stejnou DNA,“ stojí prakticky v úvodu. Zřejmě tím vývojáři nemysleli stejný základ plný chyb, ale v kontextu dalších vět je spojitost minimálně úsměvná.

Každopádně stejné DNA sdílí i zbrusu nová hra. Jak z dopisu vyplývá, už před třemi lety se studio rozhodlo udělat něco nového, odvážného, ale v určitém slova smyslu i strašidelného. Svět, který bude vůbec poprvé online. „Vyvinuli jsme spousty nových technologií a služeb, zatímco jsme ohýbali dosavadní technologie k věcem, o kterých jsme ani nedoufali, že je dokážou. Překonávali jsme se, což i nás samotné překvapilo,“ píše se dále. Zřejmě víte, kam tento příběh směřuje.

Nové, nevyzkoušené technologie, budeme testovat už dnes v noci my v rámci beta testu. Ale i když samotná beta proběhne v několika vlnách, v určitém ohledu nebude Fallout 76 kompletní ani při vydání. „Obvykle po letech vývoje hru dokončíme, vydáme a dáme si pauzu. Se „76“ ale cítíme, že nejsme na konci. Dosáhli jsme startovní čáry, odkud začíná zbrusu nová práce.“ Bethesda přiznává, že při rozsahu her, které vydává, se vždy nějaké bugy objeví, „ale s tím, co vytváříme v rámci Falloutu 76, je možné, že se objeví nové, nečekané, přímo obrovské spektakulární chyby, se kterými jsme se dosud nesetkali“.

Některá úskalí jsou Bethesdě známá, například místa, kde je potřeba zapracovat na stabilitě výkonu, pokud se na nich objeví více hráčů, ale jiná bohužel ne. „Při jejich hledání potřebujeme vaši pomoc, stejně tak vaši radu, co je potřeba prioritně opravit. Opravíme to, ať už teď, nebo po launchi.“

Ať je situace jakákoliv, je pravda, že se pojem otevřená betaverze značně za poslední léta posunul. Zvykli jsme si, že vydavatelé pouští do světa bety ve stavu, kdy bychom je mohli považovat spíše za marketingové nástroje namísto období, kdy je potřeba otestovat funkčnost veškerých mechanismů. Bethesda svou zprávou jen připomíná, že v případě Falloutu 76 je beta opravdu betou, a že ani omezená zkušební verze nemusí odhalit veškeré majoritní problémy, ke kterým může dojít až po vydání hry. Pokud máte pro strach uděláno a předobjednali jste novou hru na Xboxu One, můžete se do testu zapojit i vy – začíná už dnes v noci. Pro nás bohužel nešikovně od 1 hodiny ranní a potrvá čtyři hodiny. Fallout 76 si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama