Ubisoft: Naše hry jsou apolitické
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft: Naše hry jsou apolitické

Ubisoft: Naše hry jsou apolitické

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 10. 2018 09:28 11
Reklama

O tom, zda jsou hry od Ubisoftu apolitické, by se dalo polemizovat. Politika chtě nechtě do některých titulů přinejmenším prosakuje, ať už mluvíme o anarchistech z Watch Dogs 2 nebo kultistech z posledního dílu Far Cry. Ubisoft však trvá na tom, že netvoří tituly zatížené politikou, dokonce tvrdí, že její přítomnost ve hře je z obchodního hlediska na škodu.

Další hra, k níž aktuální tvrzení moc nesedí je třeba The Division. Dystopická verze New Yorku, v němž řádí chřipka roznášená dolarovými bankovkami, konflikt teroristických organizací a agentů. V chystané dvojce je možné vidět vládní budovy Washingtonu, D. C. v dezolátním stavu. Kapitol v plamenech mluví za vše.

Ubisoft se tyto skutečnosti snaží komentovat, k tématu se vyjádřil provozní ředitel Alf Condelius: „The Division se odehrává v dystopické budoucnosti. Je mnoho interpretací, které neznačují, že jde o něco, kam naše společnost směřuje, ale není to tak. Jde o fantazii,” načež pokračuje s vysvětlením, že jejich hra představuje svět, v němž hráči zkoumají, jak být dobrým člověkem v pomalu upadajícím světě. Podle něj jsou to ostatní lidé, kteří do hry politiku vnášejí. Od toho se snaží distancovat, protože nemají zájem o vyjádření postoje v aktuální politické situaci. „Zároveň to není dobré pro byznys, pokud chcete slyšet pravdu,” doplnil Condelius na závěr.

The Division má na starost Massive Entertainment, jedno ze studií Ubisoftu. Shodou okolností pracuje také na adaptaci snímku od Jamese Camerona – Avatar. Zde se objevuje téma životního prostředí a člověka v něm. Ubisoft komentuje situaci tak, že sice poukazují na tuto problematiku, což politické je, ale nikomu nenařizují, koho mají volit.

Názor na vyjádření si udělejte sami. The Division 2 vychází 15. března na Xbox One, PlayStation 4 a PC. Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama