Další Fallout od Obsidianu zatím ne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Fallout od Obsidianu zatím ne

Další Fallout od Obsidianu zatím ne

Filip Švácha

Filip Švácha

18. 10. 2018 13:38 5
Reklama

Studio Obsidian Entertainment není nutno nějak výrazně představovat. Tento tým z Kalifornie má na kontě slušnou řádku kvalitních titulů, mezi kterými nechybí takové pecky jako například skvělé RPG Pillars of Eternity a Tyranny, nebo velmi povedený první díl South Park: The Stick of Truth.

Nesmíme ale zapomenout na to, že mají na svědomí (mimo jiné) také Fallout: New Vegas. Tento díl je mnohými považován za jeden z nejlepších z celé série a není se tedy čemu divit, že existuje nemalé množství fanoušků, kteří by rádi viděli nějaký další. Zvlášť po oznámení multiplayerově zaměřeného Fallout 76 se přímo nabízí myšlenka, že by Obsidian mohl pracovat na nějakém pokračování.

Přesně tohle napadlo jednoho uživatele twitteru, který se Obsidianu dotázal, zda-li pracují na nějakém dalším projektu ze světa Falloutu. Odpověď nás ale určitě nepotěší, protože studio zveřejnilo pouze výstižný obrázek s nápisem: „velmi nepravděpodobné“. Je to velká škoda, neboť v roce 2016 designér Obsidianu řekl, že „většina studia je pro, neboť je zábava s tímto univerzem pracovat“. Dokonce i CEO Feargus Urquhart před rokem sdělil: „Rád bych dělal další Fallout."

Vypadá to tedy tak, že ať je situace jakákoliv, alespoň samotní vývojáři jsou k této možnosti nakloněni, byť je otázka, co na to říká samotná Bethesda. Ředitel Todd Howard autory pochválil za skvěle odvedenou práci, ale zároveň zmínil, že je moc rád za situaci, ve které se teď Bethesda nachází. Snaží se totiž držet všechny záležitosti uvnitř studia, tudíž spolupráce s někým z venčí není moc pravděpodobná. Dalším faktorem může být i nedávna spekulace o snaze Microsoftu odkoupit Obsidian Entertainment, ale to samozřejmě není ničím podloženo, takže bychom to brali s rezervou. Nic moc tedy nenaznačuje, že by k vydání nějakého dalšího Falloutu mělo dojít, alespoň tedy určitě ne v nějaké nejbližší době.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama