Cyberpunk aktuální generace zvládne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk aktuální generace zvládne

Cyberpunk aktuální generace zvládne

Filip Švácha

Filip Švácha

15. 10. 2018 16:03 6
Reklama

Cyberpunk 2077 je určitě jedním z nejočekávanějších herních titulů současnosti. To, jak bude vypadat, už naštěstí víme. Částěčně už i víme, jak se bude hrát a co v něm bude možné dělat. Je tu ale ještě další palčivá otázka. Není Cyberpunk 2077 spíše hrou na generaci následující? CD Projekt se k tomuto ožehavému tématu opět po několika týdnech vrací.

Už delší dobu se živě spekuluje o tom, zda-li tak obrovský a technicky náročný počin dnešní konzole zvládnou. Vždyť Phil Spencer na letošní E3 potvrdil, že Microsoft skutečně pracuje na nových konzolích a ani Sony není nikterak pozadu. O PlayStationu 5 už se také nějakou dobu vášnivě mluví. Jak to tedy bude s Cyberpunkem 2077?

Ano, CD Projekt RED už fanoušky dříve ubezpečoval, že jejich nejnovější hra určitě na součastnou generaci vyjde, ale zdá se, že ti o tom stále přesvědčení nejsou. Nebo si to alespoň myslí level designer CD Projektu Miles Tost. Ten v nedávném rozhovoru pro GamingBolt všechny ubezpečil, že Cyberpunk 2077 si určitě zahrajete na stávající generaci konzolí. Jak sám zmiňuje, tak "nedávno vydané tituly jasně ukazují, že dnešní generace má stále ještě spoustu šťávy" a on sám se nepřestává divit, co všechno se dá ještě dokázat. Je pravda, že na tom něco bude. Koneckonců takové God Of War vypadá i na základním PlayStationu 4 skvěle. Sám vývojář pak dodává, že čím déle autoři s daným zařízeným pracují, tím lépe mu porozumí a naučí se jeho výkon ždímat na maximum. Majitelé staré generace by se tedy neměli bát, že si hru nezahrají a budou nuceni kupovat novou konzoli. Je zde ale stále otázka, zda-li hra nevyjde na obě generace. Z toho by pak vyplývalo, že by mohlo dojít k "downgradu" hry a o tom samozřejmě slyšíme jen neradi.

Ať už to bude jakkoliv, na odpověď si budeme muset ještě počkat. Oficiální datum vydání ještě stále nebylo zveřejněno, i když podle jednoho úniku, který má na svědomí turecký vydavatel Bilcom, by mělo k vydání dojít už někdy příští rok. A jak to vidíte vy? Myslíte si, že vývojáři dostojí svým slovům a z naších krabiček přeci jen vytáhnou ten skrytý výkon? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama