Nové detaily a výbuch atomovky ve Falloutu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové detaily a výbuch atomovky ve Falloutu

Nové detaily a výbuch atomovky ve Falloutu

David Plecháček

David Plecháček

9. 10. 2018 09:57 6
Reklama

Sice se více mluví o jiných hrách, ale neměli bychom zapomínat na to, že se blíží vydání revolučního Falloutu 76, který bude značně vybočovat ze zajetých kolejí. Proto mají hráči spousty otázek. Na některé z nich Bethesda odpověděla včera, na jiné nám možná odpoví beta. A na některé si odpovíme už teď.

Média měla možnost vyzkoušet si F76 na speciální akci, z níž začínají vylézat samozřejmě nové informace, ale i videa. Díky magazínu VG24/7 se například můžeme podívat na to, jak to vypadá, když na už tak zdevastovanou krajinu Západní Virginie hodíme atomovou bombu. Předpokládáme, že se v budoucnu bude jednat o častý jev, neboť v online světě můžete získat odpalovací sekvenci, ale pokud už teď nespíte zvědavostí, jak ničivý výbuch vlastně je, můžete se podívat.

Za zmínku stojí, že mezi odpalem rakety a jejím dopadem je nějaký čas. Ten vám dává určitou možnost evakuace. Na mapě se objeví červeně vyznačená zóna, která bude postižená nejvíce, a je na vás sbalit to nejdůležitější a co nejrychleji zmizet.

Stejně tak můžete zamířit k záznamu britského Eurogameru. Ten si pro vás nepřipravil nic konkrétního, ale na jeho kanále si můžete projít úvodních 40 minut přímo ze hry z Xboxu One X. Někteří už ze záznamu usuzují, že Fallout přišel o svou typickou imerzi, čili o schopnost vtáhnout do postapokalyptického světa. Jiní se ale těší třeba o trochu víc a místo kverulantství si všímají detailů, například nápisů na načítacích obrazovkách. Například se dozvíte o robotech Liberatorech, kteří příliš přátelští nebyli a jejichž úkolem bylo šířit komunistickou propagandu.

Pokud ale na video nemáte čas, můžeme si říct více o informacích, o kterých se ve světě čile debatuje. Vzhledem k povaze hry je logické, že si nemůžete nijak ukládat vlastní progres, například spánkem, nýbrž že to hra dělá automaticky za vás. Co se ale stane, když zemřete během nějakého úkolu? Pete Hines říká, že si jej prostě musíte znovu vyzvednout a začít znovu. Neexistuje bod, ke kterému byste se mohli vrátit. Svět žije dál, je konstantní a tudíž se tomuto faktu musíte v tomto ohledu podřídit i vy.

Za questy bude jednou z odměn měna Atom. Kromě toho jde ale především o komoditu, která bude hlavním artiklem v případě mikrotransakcí. Jinými slovy, Atomy si můžete vydělat hraním, ale zároveň si je zaplatit za skutečné peníze. Pokud se ale bojíte, že pro neplatiče se hra zvrhne v urputný grind, podle Hinese můžete být v klidu. „Atomy jsou věci, které ve hře používáme a hráčům v průběhu hry rozdáváme – upřímně je na hráče neustále házíme. Dostanou je, když poprvé opustí Vault, když zabijí poprvé příšeru, když odněkud vezmou ovoce nebo zeleninu. Je to taková odměna za challenge,“ říká.

Co je ale důležitější, nekoupíte si za ně nic, co by hru zásadně měnilo. Atomy můžete směnit prakticky jen za kosmetické věci – to znamená za outfity, skiny, a další. Můžete si díky nim přizpůsobit vlastní postavu ku obrazu svému. Ale pokud nechcete utrácet, proti ostatním vás to nijak neznevýhodní. Bethesda si je, zdá se, moc dobře vědomá, že v případě mikrotransakcí musí být opatrná. Nejedné hře totiž agresivní cenová politika zkazila reputaci.

Fallout 76 si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama