Takhle vypadal prototyp Cupheadu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Takhle vypadal prototyp Cupheadu

Takhle vypadal prototyp Cupheadu

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 10. 2018 11:23
Reklama

Na Cuphead jsme čekali pěkných pár let a když loni konečně dorazil, možná mnohé z nás překvapil tuhostí, která se pod sympatickým kresleným kabátkem skrývala. Hra, která svou stylizací připomíná klasické kreslené grotesky, není žádnou odpočinkovou skákačkou, jedná se o bullet hell, kde náročné úrovně střídají ještě náročnější souboje s bossy.

I přesto se Cuphead setkal s vřelým přijetím od hráčů, především od těch, kterým tato staromilská a nekompromisní hratelnost na současném trhu chybí. Vývojáři ze StudioMDHR se zhruba rok od vydání pochlubili na sociálních sítích se záběry z prototypu, který měl později vyrůst ve finální hru.

Jak v příspěvku sami uvádějí, v té době svému nápadu říkali Jay and Slushie. Studio v té době nemělo vymyšleného hlavního hrdinu ani detaily herních mechanismů, vývojáři ale už tehdy věděli, že chtějí velké a náročné bossy, jak je ostatně vidět z oné jednoduše animované ruky. Vývojářům na Twitteru můžete napsat, jaké útoky z prototypu se vám líbí nejvíce, a pokud je vaše odpověď zaujme, máte šanci vyhrát kopii hry.

Cuphead je k dispozici na Xboxu One a PC, na letošní E3 jsme se dozvěděli o plánech na rozšíření jménem The Deliciouns Last Course, jehož trailer si můžete prohlédnou níže. Hra si získala slušnou popularitu a stihla už prodat přes tři miliony kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama