Bizarní situace žene Activision k soudu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bizarní situace žene Activision k soudu

Bizarní situace žene Activision k soudu

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

24. 9. 2018 10:30 14
Reklama

Série Guitar Hero kdysi bývala jedním ze zlatých dolů herního průmyslu, ty doby jsou však již dávno za námi. Ačkoliv Guitar Hero Live byl velice solidním pokračováním legendární značky, nejen že se nesetkal s velkým komerčním úspěchem, ale jeho postupné umírání se Activisionu ještě může prodražit.

Jeden z fanoušků, který si Guitar Hero Live koupil, jej totiž posílá k soudu. Důvodem je konec Guitar Hero TV, tedy části hry, díky jejíž brzkému konci hra údajně ztratí hrozivých 92 % obsahu. Podle zákazníka Roberta Fishela však jde o klamavou reklamu, jelikož reklamní texty prohlašují, že „budete moci neustále objevovat a hrát nové skladby.“ Problém je pak ve slovíčku neustále, Fishel si totiž tuto větu, plus několik dalších hlášek jako „neustálé přidávání nových videí“, „nepřetržitý proud hudby“ a „24 hodin denně, 7 dní v týdnu“ vyložil velmi doslovně.

Podle jeho vlastních slov by tedy Guitar Hero TV měla běžet buď nekonečně dlouho, nebo alespoň rozumně dlouhou dobu od vydání. Ačkoliv situace zní trochu bizarně, musíme mu dát za pravdu, že připravit hru o většinu obsahu (z cca 500 skladeb bude od 1. prosince dostupných jen 42) po pouhých třech letech není úplně férové jednání k zákazníkům. Problém možná tolik neřeší lidé, kteří si hru koupili při vydání, spousta zákazníku si však Guitar Hero Live kupuje i dnes, kdy nejsou na tuto skutečnost nikde upozorněni, pokud tedy důkladně nesledují buď herní zpravodajství, nebo stránky produktu.

Activision s takovou situací pravděpodobně počítal, klasický malý text na konci jejich propagační stránky totiž jasně hlásá, že společnost nemůže garantovat dostupnost online hraní a Guitar Hero TV, a může je tedy kdykoliv bez upozornění vypnout. Dovedeme si ale představit, že by soud mohl přihlédnout i k etické stránce problému, a tak by Fishelova žaloba teoreticky nějakou šanci na úspěch mít mohla.

Co si o této situaci myslíte vy, naši čtenáři? Na čí straně stojíte, a přijde vám chování Activisionu fér? Naše diskuze čeká na vaše názory.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama