Rocket League slaví 50 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rocket League slaví 50 milionů hráčů

Rocket League slaví 50 milionů hráčů

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

20. 9. 2018 13:15 3
Reklama

Jako by to bylo teprve včera, co Psyonix vypustili do světa zdánlivě nenápadný titul s názvem Rocket League. Druhý pokus vývojářů o fotbal s autíčky na sebe ale strhnul takovou pozornost, že by mu to kdejaká zavedená herní série mohla závidět. O jak velký úspěch se jedná, potvrzuje informace od autorů, že Rocket League si zahrálo už 50 milionů hráčů.

V roce 2008 Psyonix vytvořili nepříliš dobře přijatý titul se šíleným názvem Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars exkluzivně pro PlayStation 3, čímž položili základní kámen úspěchu, který mohou dnes slavit. Hra nebyla takovým trhákem, aby vývojáři okamžitě začali pracovat na pokračování, ale poučili se z předešlých chyb a v roce 2015 to zkusili znovu.

O úspěchu Rocket League není pochyb. Pokořená hranice 50 milionů hráčů je sice ovlivněna tím, že v době vydání byla hra pro předplatitele PlayStation Plus zdarma, přesto si mohou vývojáři mnout ruce. Tento riskantní krok katapultoval hru mezi ty nejpopulárnější a o rok později se dostal se mezi vyvolené stahovatelné tituly, které se dočkaly i fyzického vydání.

Další pokračování ale autoři nechystají. Hra je po více než třech letech na trhu neustále zásobována novým obsahem a zdá se, že tento model funguje pro Rocket League velice dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama