Hry od Focusu budou na PS4 v češtině
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry od Focusu budou na PS4 v češtině

Hry od Focusu budou na PS4 v češtině

David Plecháček

David Plecháček

18. 9. 2018 10:19 28
Reklama

Angličtina je na českých i slovenských školách naprosto dominantním jazykem. Vzhledem ke své pozici ve světě je to naprosto logické, přesto jsou mezi námi tací, kteří jím nevládnou nebo nevládnou na takové úrovni, aby hrám porozuměli. Ti jsou samozřejmě rádi za jakoukoliv lokalizovanou hru, a kdyby jich přibývalo, bylo by to jedině dobře. Vydavatelství Focus Home vám za určité konstelace udělá radost.

Co se týče lokalizace, nejvýraznější roli zde hraje tuzemská pobočka Sony. Své exkluzivity podporuje lokalizací v posledních letech s železnou pravidelností. Máte-li počítač, máte slušnou šanci, že se o češtinu/slovenštinu postará komunita. Nad tento rámec ale nejsou češtiny vzhledem k nákladnosti překladů zrovna pravidelným jazykem, který se ve hrách objevuje. Čest výjimkám, jakými jsou například vybrané hry od Ubisoftu.

Ale aby češtinu podporovali menší vydavatelé, to je opravdu rarita. A přesto se právě Focus Home postará o to, že jeho tři podzimní hry budou v češtině. Specificky pouze na PlayStationu 4 (důvod neznáme), ale je to lepší než nic. V průběhu dne se navíc objevila informace o lokalizaci i pro PC verze. Jmenovitě se jedná o Space Hulk: Tactics, tahovku podle známé deskovky, hororové Call of Cthulhu a farmářský gigant Farming Simulator 19.

Zdá se, že se čeština ani do jedné z her nepodívá na žádné další platformě, byť nám toto rozhodnutí připadá podivné. Uvidíme ale, jestli Focus Home bude tímto způsobem své hry podporovat nadále, nebo se jedná o výjimku, na jejímž základě vydavatelství teprve vyhodnotí, nakolik se taková investice vyplatí. Doufejme ale, že se nejedná o ojedinělou událost a podobných případů bude přibývat.

Edit: Doplněné info o PC verzích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama