Proč CoD: Black Ops 4 nemá kampaň?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč CoD: Black Ops 4 nemá kampaň?

Proč CoD: Black Ops 4 nemá kampaň?

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

14. 9. 2018 11:00 6
Reklama

To, že se v novém Call of Duty nedočkáme žádného příběhového režimu, je známo už skoro půl roku. Jaký je ale pravý důvod pro jeho absenci? Na otázku se pokusili odpovědět šéfové studia Treyarch, David Vonderhaar a Dan Bunting.

„Vývoj je cesta, zkoušíme spoustu různých nápadů. Hra, kterou vytváříme, se s postupem času rozvíjí, což je jednou z důležitých částí herního vývoje. Nepamatuju si u nás jedinou hru, které se nestalo, že v rámci prototypování neprošla dramatickou změnou. Pro to ostatně prototypy děláme, některé nápady fungují skvěle, jiné ne, najdeme tedy ten správný a zaměříme se na něj, na zábavu, kterou přinese.“

Poté padla řeč na to, že i battle royale mód Blackout se s průběhem času hodně měnil, Black Ops 4 totiž mají být co nejsociálnějším zážitkem. I proto hra dle Vonderhaara nikdy tradiční kampaň neměla, ta totiž „vypadla“ hned při tvorbě prototypu, navíc časově opravdu blízko období, kdy do hry přibyl právě mód Blackout, který dostal prioritu.

Nad tím, zdali je battle royale přímým viníkem absence singleplayerového zážitku, však můžeme jen spekulovat – i kdyby tomu tak bylo, není to nic, co by vývojáři mohli, resp. chtěli potvrdit. Dle jejich slov však absence kampaně ničemu nevadí.

„Nemáme dedikovanou kampaň tak, jako v minulých letech, tenhle rok chceme příběhy vyprávět jiným způsobem. Myslíme si, že komunita bude hru skrz naskrz milovat, jelikož má opravdu hodně co nabídnout. Naopak si nemyslíme, že absence kampaně bude problémem. Přemýšleli jsme nad tím, co naše komunita nejvíce ocení, a došli jsme k závěru, že to bude hlavně gameplay a zábava, kterou si díky němu užijí. A právě tohle je to eso, které má Black Ops 4 v rukávu. Jen prostě trochu odlišné než dříve.“

Call of Duty: Black Ops 4 vychází 12. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One, hru si můžete předobjednat na Xzone. Je pro vás vysvětlení vývojářů dostatečné? Přáli byste si raději singleplayer, nežli battle royale? Nebojte se o svůj názor podělit v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama