Interakční systém v RDR 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Interakční systém v RDR 2

Interakční systém v RDR 2

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 8. 2018 15:07
Reklama

Nedávno uvolněný trailer k Red Dead Redemption 2 nechal fanoušky konečně nahlédnout pod pokličku. První komentované video obeznámilo diváky se základními herními prvky. Rockstar představil aktivity kolem základního tábora, střelbu a rvačky nebo systém interakcí s dalšími postavami.

A právě interakce byla jedním z témat preview v PlayStation magazínu. Vývojáři si podle všeho dali hodně záležet, aby byly reakce postav ve hře uvěřitelné. Reakce však budou bohaté i na straně hráče. Komunikace nebude probíhat pouze prostřednictvím jeho kvéru. Jak tedy systém funguje?

Vše se odvíjí od stisku tlačítka L2, jehož pomocí je možné zaměřit postavu. Následně se objeví možnosti, které jsou závislé na konkrétní situaci. Pokud kolem projíždí cizinec na koni, je možné ho pozdravit stiskem čtverečku, nebo urazit stiskem kolečka. Pokud se hráč dostane do rvačky, nabídka se opět změní. Kolečkem bude rozdávat údery, trojúhelníčkem může pro změnu zkusit nějakou údernou výhružku. Až si konečně dostatečně vybije svou zlost, propustí protivníka čtverečkem. No a kdyby se někomu přeci jenom nechtělo moc vykecávat, nebo se válet v bahně, může tasit revolver stisknutím R2.

Rozmanité interakce by měly být pro hru naprosto zásadní. K tomu je potřeba vzít v potaz fakt, že veškeré jednání bude mít své následky. Na činy hlavního hrdiny budou postavy pamatovat a podle toho také reagovat. Odprásknutí zdánlivě bezvýznamné postavy může naštvat někoho, kdo bude naopak velmi vlivný a bude schopný smrt náležitým způsobem pomstít.

Vypadá to slibně. Hra by navíc měla být velmi stabilní. DigitalFoundry před nedávnem analyzovali gameplay video. Zjistili třeba, že hra by měla na PRO verzi konzole PlayStation běžet v rozlišení 1920x2160. Co se týče FPS, naměřeno bylo stabilních 30 snímků za sekundu. Uvidíme, jak si s hrou poradí slabší verze konzole.

Red Dead Redemption 2 vychází 26. října na PS4 i Xbox One. Pořídit si ho můžete na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama