Záběry hry Ashen popisují mechanismy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Záběry hry Ashen popisují mechanismy

Záběry hry Ashen popisují mechanismy

David Plecháček

David Plecháček

28. 8. 2018 09:28 1
Reklama

O Ashen jste od nás v posledních dnech slyšeli. Jednalo se o jednu z her, k nimž Pavel na své cestě po Gamescomu zamířil, a jednalo se taktéž o jedno ze zklamáních, protože kromě stylizace toho novinka od studia Aurora44 příliš nenabízí. Možná byste si ale raději udělali vlastní názor.

V novém videu se můžete podívat na oficiální gameplay, který pochází přímo z Gamescomu od samotných autorů. Ti jej obohatili o vlastní komentář, v němž lze vyposlouchat zajímavosti chystaného titulu, které vám třeba dosud mohly uniknout. Pokud máte rádi tuhé hry čerpající soubojový systém od velikánů žánru, třeba vás video přesvědčí, že hra, k jejímuž odhalení došlo už v roce 2014, by měla zůstat ve vašem hledáčku i přes Pavlovu skepsi.

V prvé řadě lze hrát Ashen jak s někým, tak solo. „Snažíme se o to, aby si hráči zamilovali postavy, které jsme vytvořili,“ říkají vývojáři. Když od někoho přijmete quest, tato postava vás bude doprovázet. Může se ale jednat i o skutečného hráče, který v tu chvíli figuruje jako zadavatel úkolu. Ve hře nebude žádný systém komunikace, tudíž vzájemně budete vnímat jen vlastní osobnostní rysy a příběhy, které budou odvyprávěny v rámci daného úkolu. Jak přesně ale tento mechanismus funguje, není zřejmé. Jisté je, že by se ale samotný zážitek ze hry neměl ani v jednom z režimů lišit.

Pokud budete pečliví a budete pátrat po skrytých místech nebo budete chtít vstoupit do dungeonu, vždy tak musíte učinit za doprovodu a především s pomocí druhé osoby. Ať už půjde o umělou inteligenci, nebo skutečného spoluhráče. Jak budete procházet hrou, bude se měnit prostředí, budou se objevovat noví a tužší nepřátelé a budete čím dál častěji narážet na obry ne nepodobné z Shadow of the Colossus. Jejich role zůstává záhadou a není ani jasné, zda se s nimi utkáte v boji.

Video dále popisuje, jak vypadá svět, v němž se budeme pohybovat, jaké národy v něm žijí, ale také zmiňuje, že půjde i o historii tohoto světa. Kromě toho dojde i na speciální schopnosti, které budete moci ovládnout. Například na možnost přesouvat se na kratší vzdálenosti v podobě černého kouře, nebo na možnost naskočit na záda létající potvory a přesunout se mnohem dál v rámci fast-travelu.

Co na Ashen pro PC a Xbox One říkáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama