DICE o ženách v sérii Battlefield
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DICE o ženách v sérii Battlefield

DICE o ženách v sérii Battlefield

Marek Selinger

Marek Selinger

25. 8. 2018 06:37 57
Reklama

Víkendová dávka kontroverze. Asi těmito slovy bychom mohli začít dnešní novinku ohledně série Battlefield. Ohlášení posledního dílu s podtitulem V se nesetkalo u hráčů s úplným nadšením, naopak hodně z nich hru kritizovalo za odtržení se od realistického pohledu na druhou světovou válku. Jeden takový příklad spočíval v značném důrazu na ženské pohlaví v úvodním traileru.

Pokud jste ho v květnu propásli, jedná se o tento filmeček. Důležitost ženského elementu nechť každý posoudí sám:

Nicméně autoři ze studia DICE se vrátili v čase zpět o dva roky a okomentovali, proč v původní verzi Battlefieldu 1 nebyly ženy zastoupeny. Ty se do hry dostaly až v rámci ruského DLC In the Name of the Tsar, kde jsme si ve třídě scout mohli zahrát právě za ruské odstřelovačky. Nyní výkonný producent celého studia Aleksander Grondal prohlásil, že si přál, aby ženský prvek byl zastoupen již při vydání titulu v říjnu 2016. „Je škoda, že jsme ženy v té době ve hře neměli, myslím si, že by to tak bylo lepší. Mám za to, že hráči se chtějí vyjádřit mnoha způsoby a hraní za něžné pohlaví může být jeden z nich“. Následně se vyjádřil i k vlně kritiky, která se zatím na Battlefield V hrne: „Samozřejmě, že na nás hráči můžou být naštvaní za volby, které jsme učinili, nicméně každá taková reakce nás mrzí. Chceme vytvořit tu nejlepší možnou hru, a jeden z prvků nadcházející Battlefieldu je, že hráč si může upravovat svoji postavu. A dle nás je ku prospěhu věci, když se hráč může převtělit do jakékoliv postavy. Za tím si prostě a jednoduše stojíme. Domnívám se, že tak je to nejlepší pro celou značku“ ukončuje krátké povídání Grondal.

Co na celou situaci kolem Battlefieldu V říkáte vy? Dle různých reakcí se zatím zdá, že samotné jádro hry je více než kvalitní, hráči si jeho hraní užívají. Nicméně samotnému Electronic Arts se celá marketingová kampaň bortí jako domeček z karet, vše začalo již zmíněným úvodním trailerem, který spoustu hráčů naštval. V posledních dnech se mluví i o nízkém počtu předobjednávek v porovnání s jinými podzimními hity. Za dva týdny nás však čeká otevřená beta, během ní by mohlo dost hráčů svůj názor na druhoválečný Battlefield změnit. Tak či tak, titul vychází 19. října, vy si ho můžete předobjednat na Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama