Sledujte vedlejší misi z The Sinking City
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte vedlejší misi z The Sinking City

Sledujte vedlejší misi z The Sinking City

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 8. 2018 09:14 1
Reklama

Chystaná detektivka od studia Frogwares rozhodně vzbudila náš zájem. Aby také ne. Detektivky totiž ukrajinské studio umí, adventurní série o Sherlocku Holmesovi je toho důkazem. The Sinking City zatím profilovali jako horor okořeněný hrůzou z příběhů samotného Lovecrafta. Informací však doposud nebylo mnoho. Nyní konečně můžeme získat detailnější představu o tom, jak bude hra ve výsledku vypadat.

K dispozici je nové video s komentářem přímo od vývojářů. Ti se rozhodli, že nám ukážou jednu z vedlejších misí. Charles Reed si přivydělává jako soukromé očko. O peníze je nouze, takže nepohrdne téměř žádnou zakázkou navíc. Po přečtení dopisu od utrápené Joy tedy nasměruje motorový člun jejím směrem. Po krátkém rozhovoru se vydává na průzkum bytu nešťastnice.

Mimo jiné si můžeme všimnout základních mechanismů hry. Například minimapy, respektive její absence. Hráč má v menu k dispozici velkou mapu, s ní ale musí umět pracovat. Po přijetí úkolu se na mapě neobjeví bod, kam je potřeba dojít. Hráč dostane adresu a podle ní si musí místo najít. Vývojáři tak bojkotují zavedené standardy a nutí hráče k aktivnímu přístupu.

Detektivní pasáže nejsou nepodobné vyšetřování Geralta ve třetím Zaklínačovi. Stejně jako Řezník z Blavikenu je Charles schopen vnímat věci, které jsou normálním smrtelníkům skryty. Na rozdíl od Geralta je ale značně labilní a sem tam se nechá vyvést z míry. Hráč musí kontrolovat míru (ne)příčetnosti, aby se Charles nakonec úplně nezbláznil. Další zajímavý prvek.

Aktivní přístup je patrný také v práci s knihovnou, kde Charles během zakázky hledá informace, které by mu v rámci vyšetřování mohly být užitečné. Z vodítek získaných během vyšetřování musí v knihovně zadat správné údaje v několika kategoriích. Jednou z nich je téma – je potřeba zvolit, zda se jedná o náboženství, vědu nebo historii. Dále je třeba zadat informace o autorovi a zvolit region, kterého se problém týká – jestli jde o lokální záležitost, nebo celostátní problém. Touto filtrací může Charles najít článek, s jehož pomocí se ve vyšetřování posune dál.

Je vidět, že se vývojáři nebojí jít proti zavedeným postupům a zkouší nové věci. Co na hru říkáte vy? The Sinking City vychází 21. března 2019 na Xbox One, PlayStation 4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama