Gameplay video z Red Dead Redemption 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gameplay video z Red Dead Redemption 2

Gameplay video z Red Dead Redemption 2

Zdeněk Pudivítr

Zdeněk Pudivítr

9. 8. 2018 15:53 22
Reklama

Před pár minutami vypustil Rockstar první z chystané série komentovaných gameplay videí z chystaného Red Dead Redemption 2 a internet se bude mít zase chvíli o čem bavit. Štědrá, šestiminutová ukázka zachycuje mnohé a na to nejzásadnější se spolu teď podíváme.

Hra bude zasazená do konce 19. století, kdy se z Ameriky pomalu stává nejmocnější země světa. Jak se dalo předpokládat, svět hry bude skutečně pestrý a rozlehlý. Po cestě napříč Amerikou se podíváme na rozlehlé louky, do hor, hustých lesů, ale i bažin a pouští. Narazíme i na malé vesničky či rychle se rozvíjející města.

V roli člena zločineckého gangu Arthura Morgana budeme utíkat před modernizujícím se světem. Po cestě si samozřejmě bude potřeba trochu přivydělat, a tak se naše parta vždy načas utáboří v některé z oblastí a postaví si kemp. Ten bude sloužit jako základna, ve které budeme mimo jiné spát, jíst, hrát karty a bavit se s ostatními členy gangu. Zásobování kempu jídlem a komunikace se svou "rodinou" bude mít za následek vysokou morálku skupiny, čímž se naší postavě zpřístupní nové aktivity.

Red Dead Redeption 2 nabídne velké množství propracovaných charakterů. Už z videa samotného je jasné, že odhalovat jejich příběhy bude neskutečně zajímavé a protkané násilím i humorem. Vedlejších aktivit bude ve hře dostatek a velký důraz bude kladen na interakci s ostatními lidmi i přírodou samotnou. Při konfliktu s náhodnými kolemjdoucími i v rámci příběhových úkolů bude mít hráč často možnost volby jak zareagovat, a tím se třeba vyhnout akci, přesvědčit svědka o mlčení, spřátelit se se zachráněnou postavou nebo si naopak udělat nové soupeře.

Střelba i souboje nablízko byly oproti předchozímu dílu významně vylepšeny. Pěstní potyčky budou komplexnější než minule a pokud dojde na střelbu ze zbraní, můžeme se těšit na unikátní chování každé z nich s důrazem na realistický zpětný ráz i pocit z přebíjení a střelby samotné.

Váš kůň bude ve hře vaším důležitým parťákem a poslouží nejen jako dopravní prostředek, ale i jako inventář. Ve hře bude hned několik plemen, z nichž každé bude vhodné pro jiné aktivity. O koně bude nutné pečovat, za což budete odměněni větší poslušností zvířete ve vypjatých situacích.

Lov divokých zvířat bude další důležitou součástí hry. Zvířaty budeme krmit svůj gang nebo je prodávat za peníze. Ty využijeme například na nákup lepších zbraní nebo prostě jen na popíjení v barech či hazard.

V dalším videu se podíváme na mise, volnočasové aktivity, nepřátelské gangy, loupeže a další části hratelnosti. Red Dead Redemption 2 vychází už 26. října na PS4 i Xbox One a pořídit si ho můžete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama