O ukázkách Crackdown rozhoduje MS, ne Sumo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka O ukázkách Crackdown rozhoduje MS, ne Sumo

O ukázkách Crackdown rozhoduje MS, ne Sumo

David Plecháček

David Plecháček

7. 8. 2018 12:43
Reklama

Problémy Crackdownu nás nutí se ptát, proč Microsoft odhalil tento projekt tak brzy. Není to jediný případ, stejný důvod prý z části stál i za koncem Scaleboundu. Možná, zdá se, nějaký hlubší problém a chybná strategie, se kterou výrobce Xboxu vyrukoval. Šťastní v tu chvíli nejsou zřejmě ani vývojáři, Sumo Digital nevyjímaje.

Zástupce studia se v rozhovoru pro GamesIndustry vyjádřil v tom smyslu, že jich se na dobu ukázek vlastně ani nikdo neptá. Je to Microsoft, který rozhoduje. „My jenom pracujeme na AAA hře, která je prezentována až tehdy, když je vydavatel připraven. Není na lidech ze Sumo Digital, kdy nebo co se vlastně bude ukazovat,“ řekl Paul Porter.

Ten pokračoval: „Jako vždy, dělat rozhovory je složité, protože na jedné straně bych rád hovořil o tom, co děláme, ale na druhé straně o spoustě věcí mluvit ani nemohu. Je to trochu frustrující, ale respektuji to. Není naši věcí o těchto věcech mluvit, pracujeme ve spolupráci s vydavatelem, kterému IP patří. Ale samozřejmě ve stejnou chvíli máme radost, protože víme, co se za zavřenými dveřmi vlastně děje.“

Porter taktéž vyzývá hráče, aby neřešili, jak dlouho vývoj trvá nebo jakými komplikacemi prochází, ale aby jediné rozhodující kritérium byla kvalita hry. My ale ze zkušenosti víme, že enormně dlouhý vývoj je spíše ku škodě a projektům toho příliš nepřidá. Něco nám říká, že Crackdown toho bude zářným příkladem. A je jedno, jestli nás někdo utěšuje, že jedinou starostí vývojářů je vydat hru, za níž budou schopní se postavit a být případně hrdí, hru, kterou by chtěli hrát oni sami. Protože to už jsme slyšeli několikrát.

Crackdown 3 má pevně stanovené datum vydání, se kterým se, doufejme, už nijak hýbat nebude. I když je dost vražedné. 22. února totiž vyjde silná konkurence v podobě Metra Exodus a Anthemu od EA. Crackdown to vážně nebude mít lehké. Ale pokud mu věříte, můžete si jej předobjednat na Xzone.cz. Pokud ne, možná oceníte, že stejně jako další hry i třetí Crackdown bude programu Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama