Capcom po RE 2 plánuje další remaky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom po RE 2 plánuje další remaky

Capcom po RE 2 plánuje další remaky

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

3. 8. 2018 14:30 3
Reklama

Můžeme asi směle prohlásit, že nikdo z nás nemá rád remaky a remastery, které oproti původní hře nezmění takřka nic, leč i přes to si za ně tvůrci neváhají účtovat horentní sumy. Všem, kteří od Capcomu v souvislosti s remakem Resident Evil 2 očekávali to samé, však japonská společnost s vydáním prvního videa ze hry pravděpodobně vytřela zrak – a jak to tak vypadá, nebude to naposled.

Ve svém posledním finančním reportu totiž Capcom tento remake označuje jako jedno ze svých nejdůležitějších želízek v ohni pro tento fiskální rok, přičemž očekává, že se hry prodají miliony kusů. A společnost hodlá zajít ještě dál. „Co se týče remaků a znovuvydávání titulů z naší minulosti, chceme důkladně prozkoumat naše možnosti, které by vedly ke strategii využívající naši knihovnu IP.“ To hlásá zmíněný finanční report, přičemž v překladu z „píárštiny“ do češtiny to znamená, že Capcom do budoucna chystá více podobných remaků.

Zpráva se poté věnuje samotnému Resident Evil 2. „Ačkoliv základní příběh a zasazení se nemění, plně jsme využili našeho progresivního vývojářského prostředí, abychom opět vdechli život originálnímu obsahu. Vyvíjíme jej s rozpočtem, který plně odpovídá titulu ze série Resident Evil, mířícím na globální market.“ Jde tedy vidět, že do remaku tvůrci nevložili jen srdíčko, ale i nemalé množství finančních prostředků.

A jak to všechno dopadne? To se dozvíme 25. ledna, kdy Resident Evil 2 vychází pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru si můžete předobjednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama