Chystají Playground Games nové Fable?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystají Playground Games nové Fable?

Chystají Playground Games nové Fable?

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

30. 7. 2018 16:30
Reklama

Ano, nadpis jste si opravdu přečetli správně – Playground Games, dlouholetí vývojáři série Forza, právě kutí nezávodní RPG z otevřeného světa. To bylo ostatně potvrzeno již před rokem, díky novým posilám do jejich týmu se však opět začíná spekulovat o tom, že dotyčným RPG by mohlo být zbrusu nové Fable.

Do Playground Games se totiž hrnou talenti ze všech různých světově proslulých studií. Jen si to poslechněte – Martin Lancaster přišel z Rocksteady, kde pracoval jako hlavní scénárista na Batman: Arkham Knight. Chris Goodall z Ninja Theory byl hlavní animátor Devil May Cry nebo Hellblade: Senua’s Sacrifice, a třeba takový Joe McKernan pracoval jako hlavní UI designér na prvních dvou titulech Forza Horizon, přičemž poslední čtyři roky strávil u Destiny 2 a Horizon Zero Dawn. A tím výčet nových vývojářských talentů ve studiu rozhodně nekončí.

Chystají Playground Games nové Fable?
i Zdroj: Hrej.cz

Ředitel studia, Gavin Raeburn, na to konto poznamenal, že je opravdu spokojený s kvalitou týmu, který Playground Games ve svém novém druhém studiu momentálně staví. Také se ze své pozice těší na další růst, který studio čeká v následujících měsících.

Není tedy pochyb o tom, že nový projekt bude opravdu cílit do vod extrémně ambiciózních AAA RPG. A právě v té souvislosti se opět začíná mluvit o novém Fable, o jehož vývoji již dříve informovaly anonymní zdroje, tvrdíce, že vývojářem by měli být právě Playground Games.

Fable III vyšlo před dlouhými osmi lety, po nevýrazných Fable Heroes, Fable: The Journey a zrušeném Fable Legends bylo mateřské studio Lionhead uzavřeno. Pokud by tedy značka putovala k jinému vývojáři, stalo by se tak pod střechou Microsoftu, což právě poukazuje na Playground Games.

A jaký je názor vás, našich čtenářů? Myslíte si, že zmíněné studio opravdu kutí Fable? A chceme vůbec novou hru z této svérázné série, nebo by byla lepším tahem úplně nová značka? Nebojte se projevit svůj názor v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama