Z Forzy mizí loot-boxy i mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z Forzy mizí loot-boxy i mikrotransakce

Z Forzy mizí loot-boxy i mikrotransakce

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

27. 7. 2018 15:10 6
Reklama

Loot-boxy jsme ve hrách vždycky brali jako nutné zlo, které se ale až na pár extrémních případů dalo překousnout. Pokud jste si však koupili třeba takovou Forzu Motorsport 7, která v Ultimate edici stála bezmála 2500 Kč, okaté nastrkování placených krabic a automobilů přímo před váš zrak rozhodně nebylo ničím příjemným. Věříme tak tomu, že všechny závodníky mezi námi dnešní zpráva opravdu potěší – série Forza se totiž těchto nečestných praktik snad nadobro zbavuje.

To alespoň v blogovém příspěvku tvrdí Alan Hartman, hlava studia Turn 10, zodpovědného za věhlasnou sérií. Z Forzy Motorsport 7 mají všechny tyto mikrotransakce zmizet, což by mělo být reakcí na nespokojené hráče i interní pozorování, jež vývojářům ukázalo, že tyto prvky v jejich hrách nemají co dělat.

Definitivně se tak stane nejspíše někdy v zimě, jelikož mikrotransakce jsou dle Hartmanových slov ve hře příliš zakořeněné na to, aby se jich vývojáři mohli jen jednoduše zbavit. Jelikož činy samozřejmě hovoří silněji než slova, již teď byly z tzv. prize crates odstraněny automobily, které jsou tímto okamžikem zpřístupněny ke klasické koupi skrze virtuální měnu.

Pozitivní zprávy se však nevztahují jen k okruhovému závodění z minulého roku, ale také k Forze Horizon 4, která nebude obsahovat nejen výše zmíněné zločiny proti lidskosti, ale dokonce ani placené tokeny, které ve Forze suplují sekundární měnu, koupitelnou za reálné peníze. Turn 10 tak možná stojí na počátku nové éry, ve které uvidíme dřívější hříšníky, kteří se ve velkém obracejí na cestu dobra, tedy na cestu bez mikrotransakcí.

Nezbývá tedy než čekat, zdali se inspirují i jiná studia. A jaký je názor vás, našich čtenářů? Vadily vám v sérii Forza mikrotransakce, nebo jste je tam naopak skoro nepostřehli? Nebojte se k tématu vyjádřit v diskuzi. A pokud snad Forzu Motorsport 7 v knihovničce nemáte, případně toužíte po novém Horizon 4, obě hry můžete zakoupit na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama