Remaster Morrowindu není v plánu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remaster Morrowindu není v plánu

Remaster Morrowindu není v plánu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 7. 2018 10:39 5
Reklama

The Elder Scrolls patří mezi nejoblíbenější herní série. Skyrim se i po šesti letech prodává jak housky na krámě, TES Online hraje dohromady na všech platformách přes deset milionů hráčů. Je tedy přirozené, že bude Bethesda úspěšnou značku dále rozvíjet. Chystá se mobilní TES: Blades a na obzoru se konečně objevilo další velké pokračování. Jak to ale vypadá se staršími díly? Chystají se vývojáři remasterovat?

Po remasterech starších dílů volají fanoušci už dlouho, nejčastěji po Morrowindu. Todd Howard však této myšlence příliš nakloněn není. V rozhovoru pro The Guardian ocenil, že je Morrowind dostupný v rámci zpětné kompatibility na Xboxu One, nic dalšího ale v tuto chvíli neplánují. „Jsem skutečně rád, že Microsoft, Sony, Nintendo a další umožňují lidem jednoduše hrát staré hry, tak jak se tenkrát hrály,” řekl Howard. „Více než remaster preferuji, aby lidé hráli Morrowind v původní podobě. Myslím, že stáří je součástí jeho identity,” dodal a téma uzavřel s tím, že osobně remaster Morrowindu nepreferuje.

Dalo by se namítnout, že Skyrim se svého remasteru dočkal. Speciální edice se pochlubila vylepšenými efekty, nasvícením a detailnějšími texturami včetně 4k rozlišení. Howard argumentuje tím, že remaster Skyrimu byl vizuálně velmi blízko originálnímu ztvárnění. Ve studiu navíc pravděpodobně neměli s vylepšenou verzí Skyrimu zase tolik práce, remaster Morrowindu by dal vývojářům zabrat daleko víc. A na to nyní pravděpodobně není čas, vzhledem k rozdělané práci na dalším regulérním dílu nebo kvůli Fallout 76 a dalším projektům.

Fanouškům tedy nezbývá nic jiného, než vložit naděje do amatérských pokusů o vylepšení původního dílu. Moderská komunita je v tomto ohledu velmi čilá, Morrowind tak lze velmi zásadně vylepšit pomocí volně dostupných modifikací. Existují také nadějné pokusy o přetvoření původních dílů v enginu Skyrimu. Dobrovolníci v rámci takzvaného TES Renewal Project aktuálně pracují na Skyblivionu a Skywindu, z názvu je snad dostatečně patrné, o které díly z původní série jde.

Co vy? Mrzí vás, že se Bethesda nechystá oprášit původní díly? Podělte se o svůj názor v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama