Next pro NMS přidá už za týden multiplayer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Next pro NMS přidá už za týden multiplayer

Next pro NMS přidá už za týden multiplayer

David Plecháček

David Plecháček

18. 7. 2018 08:46 5
Reklama

Není to tak dlouho, co jsme ocenili přístup Seana Murrayho a pokrok, jaký s No Man’s Sky učinil. I když je hra k nepoznání oproti tomu, co vyšlo před dvěma lety, stále má před sebe minimálně jeden update. Update, který završí přeměnu z ošklivého káčátka v rozkvetlé poupátko.

Všímaví už rozklíčovali, že kdy vyjde update Next. Vzhledem k tomu, že 24. července (v Evropě o tři dny později) vychází verze pro Xbox One a Next už bude její součástí, bylo jasné, že ve stejný den se dočkají i zbylé platformy. Samozřejmě, Murray toto datum potvrdil. Zároveň potvrdil, že bude zdarma pro každého, kdo si hru pořídí. Co všechno je ale jeho obsahem?

Multiplayer. Konečně se dočkáme toho, o čem jsme snili od vydání. Ne v podobě zářících koulí, které značili, že je někdo v jiné hře ve vaší blízkosti, ale plnohodnotný multiplayer. Konečně se můžete s přáteli spojit a prozkoumávat hvězdné systémy společnými silami. Nebo se můžete spojit s náhodnými kolemletícími, to je jen na vás. Samozřejmě si budete vzájemně pomáhat, společně přežívat a čelit hrozbám barevného světa, budovat obydlí nebo zakládat kolonie. Nebo se stanete vesmírnými piráty a budete terorizovat své okolí.

Kromě toho dojde opět ke grafické úpravě hry. S tím souvisí i novinka v podobě third person pohledu. Nově můžete ovládat svou postavu jak z pohledu svých očí, tak zpoza něj – to samé platí i pro vesmírné lodě. Z obou dvou pohledů ale bude patrná změna, jakou No Man’s Sky projde. Jak už padlo, na planetách lze stavět základny, které budou o mnoho větší, než dosud. Navíc přibudou i další prvky, z nichž je lze složit.

Update Next je vrcholem toho, co chtělo studio Hello Games dokázat. Málokdy věříme zástupcům studií jejich slova díku. Jistě, každý je rád za každého člověka, který zůstane věrný po delší dobu, ale věříme, že Sean Murray své děkuji myslí přeci jen trochu jinak. Před dvěma lety se na něj a na studio Hello Games snesla kritika jako na málokterou hru za poslední roky. Lidé nemohli vzít No Man’s Sky na milost a nenechali na něm nit suchou. Možná oprávněně, to už je teď jedno. Každopádně ta hrstka lidí, kteří zůstali projektu věrní, museli být pro studio vzdáleným majáčkem, ke kterému vzhlíželi. A přesně těmto lidem Murray děkuje za věrnost a důvěru jim vloženou.

Každopádně se nemůžeme dočkat, až tento výsledek uvidíme a až si jej zahrajeme. Takhle totiž vypadá hra, kterou jsme chtěli. Ano, přišla později. Ale přišla a Hello Games si za kompletně odlišný zážitek neúčtují ani cent navíc. Ani halíř. Pokud jste titul tehdy neobětovali na oltáři vědy, již příští týden uvidíte, zda se čekání vyplatilo. Není jisté, jestli budou i další updaty, ale i kdyby ne, stejně si celý tým zaslouží v určitém slova smyslu náš obdiv.

No Man's Sky si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama