Call of Cthulhu vyjde 30. října
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Call of Cthulhu vyjde 30. října

Call of Cthulhu vyjde 30. října

David Plecháček

David Plecháček

17. 7. 2018 08:51 1
Reklama

O pořádné hře na motivy mistra H.P. Lovecrafta mluvíme roky. Největší nadějí je pro nás v současnosti studio Cyanide, které ve spolupráci s vydavatelstvím Focus Home plánuje své Call of Cthulhu. To je titul, o němž jsme slyšeli poprvé ve spojitosti s autory Sherlocka, týmem Frogwares, a to v roce 2014. Vývoj však nejde úplně podle plánů, kromě nových autorů se vydání donekonečna posouvá a dosud vlastně nebylo jisté, jestli Cyanide stihnou rok 2018. Teď už víme, že stihnou.

Oficiální videoherní adaptace slavného pen & paper RPG společnosti Chaosium z roku 1981 vyjde konkrétně na konci října. Ne přímo na anglo-americký svátek spojený s vykrajováním dýní, ale o den dříve, třicátého. Vývojáři sice chtěli novinku vydat už loni, ale doufejme, že toto datum je vážně tím posledním. Sluší se nicméně podotknout, že jsme se jej nedozvěděli přímo od vývojářů, nýbrž ze stránky na Steamu.

Novinka by měla být přibližně deset hodin dlouhá, přičemž dalších pět hodin lze nechat plněním vedlejších úkolů. Vzhledem ke své investigativní povaze, kterou hře následně vtiskli právě lidé z Frogwares, bude na vyšetřování záležet i to, k jakému konci dojdeme. Kolik jich bude ale vývojáři z Cyanide neprozradili.

Edward Pierce se nicméně nebude potýkat jen s hororovými lovecraftovskými výjevy, ale také s lidskými nepřáteli, kteří jsou zapřisáhlými členy místního kultu. Edward se s nimi bude moci utkat i za pomoci určitých zbraní, ale mělo by se jednat jen o kritickou možnost, když už nebude jiného zbytí. Těšíte se na výpravu do roku 1924 na izolovaný ostrov Darkwater?  Doufejme, že se novinka povede. Pořídit si jí můžete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama