Zajímavé State of Mind vyjde 15. srpna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zajímavé State of Mind vyjde 15. srpna

Zajímavé State of Mind vyjde 15. srpna

David Plecháček

David Plecháček

16. 7. 2018 10:27
Reklama

Vydavatelství Daedalic patří i mezi těmi středněvelkými mezi malé, ale i tak se jej vyplatí sledovat. Nezřídka kdy se totiž stane, že právě z těchto směrů přiletí hra, kterou nečekáte a která překvapí. Poněkolikáté bych rád připomenul například Shadow Tactics, ale to je jen špička ledovce. Mnohem ambicióznějším počinem by mělo být State of Mind.

Není to jen zajímavý námět nebo zasazení, která nás zajímá, ale je to kombinace toho všeho spolu s atypickou stylizací, se kterou se novinka prezentuje. Futuristické State of Mind odvypráví příběh novináře Richarda Nolana, jemuž se začne rozpadat život doslova pod rukama. Vlastní žena s dítětem zmizí a on si navíc nemůže na některé okamžiky vůbec vzpomenout.

Zdánlivě obyčejný příběh jednoho člověka z mnoha brzy přeroste v něco většího. Na pozadí rozpadajícího se světa, v němž roste kriminalita, znečištění vzduchu i vody, a v němž androidé začínají nahrazovat lidstvo v různých částech života, musí Richard přijít na to, co se s ním a celým světem děje, a jak s tím souvisí on i jeho rodina.

„State of Mind je hra o transhumanismu a o tom, jaká může být naše budoucnost,“ říká autor hry Martin Ganteföhr. „Není to hra o technologiích zítřka, ale o lidech zítřka. Je to hra o separování se a o následném spojení. Co se stane, když budoucnost rozpoltí tělo a mysl?“ ptá se řečnicky. Richard tento vývoj samozřejmě kritizuje a to ho přivede do problémů.

Jak to celé dopadne, uvidíme už 15. srpna, jak stojí v oficiálním prohlášení společnosti. Sci-fi thriller by chtěl kromě hráčů na PC zaujmout i majitele konzolí, a to nejen Xboxu One a PlayStationu 4, ale i Nintenda Switch. Na Steamu a GOGu si autoři budou účtovat 30 eur, na konzolích o deset více. Uvidíme, jak hra s Richardem Nolanem a dalšími pěti aktéry nakonec povede. Třeba tu bude od Daedalicu nový hit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama