GoW 5 mají nové jméno a zvláštní péči na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GoW 5 mají nové jméno a zvláštní péči na PC

GoW 5 mají nové jméno a zvláštní péči na PC

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

21. 6. 2018 14:55 5
Reklama

Zkratku GoW jsme tento rok slyšeli již mnohokrát, a to hlavně ve spojitosti s God of War, tedy exkluzivitou japonského Sony. Těžko říci, jestli i toto je jedním z důvodů, proč se nové Gears of War, tedy exkluzivita Microsoftu, přejmenovávají. Jisté je jen to, že pátý díl, vycházející příští rok, budeme oslovovat velmi prostě – Gears 5.

Tato skutečnost se na světlo světa dostala prostřednictvím Twitteru Roda Fergusona, hlavy studia The Coalition, zodpovědného za sérii Gears of War. Ten vysvětluje, že změna názvu je čistě praktická – díky novým přírůstkům ve značce GoW, tedy Gears Pop, Gears Tactics a také hlavním Gears 5 dochází k zjednodušení produktové řady. A lidé navíc nikdy výtvorům od The Coalition neříkají jinak než „Gears“, změna tedy dává smysl.

V rozhovoru pro Wired Fergusson také uvedl, jak by Gears 5 měly fungovat na jednotlivých platformách. „Naším cílem je vždy 60 FPS a věříme, že s tím, co jsme se naučili u GoW 4, bychom na Xboxu One X měli cílit na 4K a 60 FPS. Na počítačích pak hra bude vystavěna od základů, hráči tedy budou moci využít všech možných nastavení, aby dosáhli optimálního zážitku. Zatím je na to brzy, ale počítáme s tím, že se hra bude schopná škálovat až do 120 FPS – záleží ale samozřejmě hlavně na hardwaru.“

Vypadá to tedy, že Gears 5 dostanou veškerou možnou péči na obou platformách. Pokud vás první hra za ženskou hrdinku v sérii láká, můžete si ji předobjednat na Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama