Prodalo se 50 milionů kopií PUBG
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodalo se 50 milionů kopií PUBG

Prodalo se 50 milionů kopií PUBG

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

20. 6. 2018 08:23 7
Reklama

Battle royale je stále v kurzu. Na principech oblíbeného žánru staví mnoho nových her. Cíl je jasný - svézt se na úspěšné vlně tohoto trendu. Na E3 se potvrdilo, že naskočit hodlají i velikáni, v sériích Call of Duty a Battlefield se také objeví herní mechaniky inspirované právě battle royale. Jak se na konkurenci tváří PUBG?

V PUBG Corporation aktuálně oslavují, jelikož se jim povedlo dosáhnout velkého milníku. Celosvětově se totiž prodalo 50 milionů kopií hry na PC a Xbox One. Velký úspěch doplňují informací, že společně s hráči na mobilních zařízeních registrují přes 400 milionů hráčů, přičemž 87 milionů hraje PUBG každý den. Společnost se rozhodla úspěch oslavit slevou pro všechny, kteří ještě hru nevlastní. Do 5. července bude hra na Steamu k dispozici za necelých dvacet dolarů. Zajímavostí je, že se ve slevě na Steamu objevuje poprvé v historii.

Nabízí se samozřejmě srovnání s konkurenčním Fortnite. Barevnější akce nedávno hlásila 125 milionů hráčů. Nutno však poukázat na nižší bariéru pro nově příchozí vzhledem k free to play modelu. Fortnite se nedávno objevilo také na konzoli Nintendo Switch, počet hráčů tak pravděpodobně ještě poroste.

Vraťme se ale ještě k PUBG. Fanoušky by mohla potěšit skutečnost, že se do hry chystá zcela nová mapa. Exotický ostrov Sanhok je oproti ostatním mapám znatelně menší, což vypadá jako příslib intenzivnější akce. Sanhok bude dostupný 22. června, již nyní je možné ostrov prozkoumat na test serveru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama