Už víme, proč Sony odmítá cross-platform
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Už víme, proč Sony odmítá cross-platform

Už víme, proč Sony odmítá cross-platform

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

19. 6. 2018 13:05 12
Reklama

Cross-platform hraní, tedy společný multiplayer pro vícero zařízení různých výrobců, a jeho nepodpora ze strany Sony, je věčným tématem. Microsoft se u svých konzolí vždy vyjadřoval ve smyslu, že mu něco takového nevadí. Sony se však tohoto fenoménu straní, a teď již víme proč.

John Smedley, bývalý prezident Sony Online Entertainment, již pravděpodobně není vázán mlčenlivostí, a proto se na Twitteru k Sony vyjádřil opravdu bez obalu. „Když jsem byl v Sony, interní důvod pro negativní postoj ke cross-platformu byly vždycky peníze. Nelíbila se jim představa, že si lidé něco koupí na Xbox a používají produkt s Playstationem, to je vše. Blbý důvod, ale stále důvod.“

Podle Smedleyho však není všem dnům konec a pokud hráči na Sony vyvinou dostatečný nátlak, mohla by se situace změnit. A právě takový nátlak se pravděpodobně v těchto dnech chystá, konkrétně v souvislosti s oblíbeným Fortnitem, který se minulý týden poprvé podíval na Switch. Hráči totiž velmi rychle zjistili, že se pod stejným účtem nemohou do hry přihlašovat na Switchi a PS4, přičemž ve vztahu Xbox-Switch k tomuto problému nedochází.

Sony se sice snaží situaci řešit přes klasická nicneříkající vyjádření PR oddělení, jelikož však Smedley vyšel s pravdou ven, bude velmi zajímavé sledovat, kam se tato "kauza" nakonec vyvine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama