Bigben: Tennis World Tour je hotový z 20 %
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bigben: Tennis World Tour je hotový z 20 %

Bigben: Tennis World Tour je hotový z 20 %

David Plecháček

David Plecháček

7. 6. 2018 07:15 10
Reklama

Ne, Tennis World Tour nás nijak zvlášť nenadchl. Ne, nebylo na něm mnoho věcí dobrého. A ne, teď byste jej kupovat neměli. Pokud stejně jako my považujete finální produkt za nedodělaný, ani nevíte, jakou vlastně máte pravdu. Nejhorší na tom je, že to bez jakýchkoliv okolků přiznal francouzský vydavatel hry.

Abychom mluvili konkrétně, za novými informacemi stojí Alain Falc, jeden ze spoluzakladatelů Bigben Interactive. Falc ve sloupku pro Le Monde přiznal, že hra byla těsně před vydáním hotová asi tak z dvaceti procent. To je z jedné pětiny. Zbytek? Zbytek jednoduše chybí a proto hra vypadá tak, jak dnes vypadá. Launch hry byl podle prý chaotický, ale Tennis World Tour vyjít s ohledem na marketing muselo. Právě teď totiž probíhá French Open, a kdy jindy by měl francouzský vydavatel vydat svou hru, než v průběhu Roland Garros?  

Nuže dobrá, hra kompletní není. Otázkou je, co dál. Podle Falca se chystá nová verze, která by měla vyjít v roce 2019. Jestli se bude prodávat znovu, nebo jestli ji majitelé dostanou prostřednictvím updatu, zůstává nejasné. Nadto zástupce vydavatelství přiznal, že se na rok 2020, možná na rok 2021 chystá druhý díl.

Už teď je ale jasné, že si nedokončená současná verze na sebe vydělala. Obchodníci mají na skladech velké zásoby, hovoří se o celkovém objemu 500 tisíc kusů, z nichž některé se prodaly, ale jiné u nich zůstanou a zdaleka ne všichni je mohou vydavateli vrátit. Tomu se říká úspěšný obchodní model. Co na tom, že například průměr na Metacritic nedosahuje ani poloviny. Co na tom, že se světové recenze nezřídkakdy podobaly té naší. Bigben se prý o přízeň fanoušků nebojí. V příštích několika letech by zástupci vydavatele rádi dostali hodnocení někam k 80 bodům ze sta. Tak uvidíme.

Tennis World Tour si můžete pořídit na Xzone.cz. Ale snad jenom ve chvíli, že věříte, že se situace zlepší…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama