Nové video Jurského světa je o dinosaurech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové video Jurského světa je o dinosaurech

Nové video Jurského světa je o dinosaurech

David Plecháček

David Plecháček

4. 6. 2018 11:55 5
Reklama

Až společně budeme končit maraton E3 konferencí, může nás těšit jednak fakt, že to máme úspěšně za sebou, ale také to, že můžeme přijít domů a zapnout si Jurassic World: Evolution. Hra vychází už příští úterý a britští Frontier Developments ladí poslední detaily. Zároveň ale hráčům ukazují, na co se mohou těšit.

Minulá videa se týkala spíše správy vašeho Jurského světa, ale to poslední se zaměřuje na ikonické tvory obývající váš vysněný komplex. Dinosauři jsou pochopitelně alfou a omegou celé hry. Jistě, hvězdami prvních filmů mohli být Sam Neill, Jeff Goldblum nebo Laura Dernová, ale na tehdejších plátnech byli hvězdami i dinosauři jako takoví. V nové strategii je tomu podobně. Proto je dinosaurům věnovaná patřičná péče. „Museli jsme se tak ujistit, že naši dinosauři budou ti nejlepší, jaké jste ve videohrách kdy viděli,“ říkají autoři.

Frontieři se samozřejmě museli rozhodnout, které druhy do hry zapojí. Každý má nějakého svého favorita a nakonec z debaty vznikl docela slušný seznam. Nejde jen o počet nebo jejich kvalitu zpracování, ale samozřejmě i o to, kde je ve hře vezmete a jak se o ně budete starat, aby opět nevymřeli. První je výzkum, který vede k jejich genetické replikaci.

Manažeři svých parků musí posílat expedice, jejichž úkolem je zajistit dostatečné množství genomů, z nichž lze extrahovat DNA a poté stvořit první dinosaury. Každý tvor má ale relativně komplexní potřeby, které je potřeba uspokojit, jinak hrozí, že nepřežije chov v zajetí. Nebo že se rozhodne utéct. I to je součást hry, jak říkají autoři, ta nejnebezpečnější součást. Dinosaury je potřeba zpacifikovat tak nejrychleji, jak jen to bude možné, protože jako první se vydají přímo za návštěvníky.

Jak takovou situaci řešit naleznete v přiloženém videu. Ačkoliv se jedná v první řadě o strategii, hra nabízí i poměrně netypickou škálu herních možností, a to právě i ve chvílích, kdy budete hasit ty největší problémy. Na výsledek musíme ještě pár dní počkat. Hra vychází v pondělí, a není vyloučené, že o ní uslyšíme i na některé z konferencí. Loni se Jurassic World: Evolution objevil u Microsoftu v Kolíně nad Rýnem.

Jurassic World si můžete pořídit na Xzone.cz. Hra vychází na PC, PS4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama