Fallout 76 je prý online survival jako DayZ
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fallout 76 je prý online survival jako DayZ

Fallout 76 je prý online survival jako DayZ

David Plecháček

David Plecháček

31. 5. 2018 08:55 12
Reklama

Bude se nový Fallout 76 odehrávat rok před jadernou válkou? Bude se naopak odehrávat ve Vaultu 76? Na tyto odpovědi známe odpověď. Pip-boy totiž v teaseru odhalil datum, v němž se do nové hry podíváme. A logicky už díky němu víme, že nepůjde ani o samotný jaderný kryt. I to vyplývá z data událostí, ale především o tom vypovídají nové informace magazínu Kotaku.

Pip-boy hlásí 27. října 2102. Jistě, 27. října může být datum vydání, 2102 je ale především datum, kdy už byl Vault 76 pět let otevřený. Jaderná válka začala totiž v roce 2077, přičemž "76" se otevřel po dvaceti letech. Tolik k odpovědi na první otázky. Jenže paradoxně je to to nejméně zajímavé z novinek, které se k nám donesly. Jako už několikrát za nimi stojí reportéři Kotaku, respektive jejich anonymní zdroje, kteří v Bethesdě pracují. Podle všeho bychom se neměli dočkat klasického singleplayerového RPG. A nedej bože ani Falloutu Shelter 2. Ale Fallout 76 by měl být online survival.

Chcete-li nějaké připodobnění, nejvíce se nabízí nám všem moc dobře známé DayZ, nebo fenomén posledních měsíců, Rust. Fallout 76 je tak pro Bethesdu velkým krokem do neznáma a rozhodně novým kořením letité série. Jak asi tušíte, Fallout 76 vznikal nejprve jako prototyp multiplayeru ve Falloutu 4, jakožto model, jak by taková hra vůbec fungovala a jak by se hrála. To znamená, že základ se příliš neliší.

I tady tedy budou určité questy a hovoří se i o příběhu, stejně jako v jiných hrách od Bethesda Game Studios. Stejně jako Fallout 4 z konce roku 2015 bude i novinka obsahovat stavění vlastních „základen“, ale k tomu všemu se tu bavíme o survival mechanismech a online prvcích. To ale, jak jeden ze zdrojů poznamenal, pochopitelně vyústilo v kompletně odlišnou hratelnost.

Vývojáři nepochází jen z hlavního týmu Bethesda Game Studios v Marylandu, které stojí za Elder Scrolls a sérií Fallout, ale svou práci v ní našli i lidé z Austinu. To je nejnovější přírůstek do spletité sítě vývojářských týmů Bethesdy, ale ani tak není neznámý – dříve se totiž vývojáři nazývali BattleCry Studios, podle stejnojmenné, dnes už zrušené online hry, kterou tvořili. Snad novinka dopadne lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama