Simulátor hrobaře zve k vyzkoušení alfa verze
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Simulátor hrobaře zve k vyzkoušení alfa verze

Simulátor hrobaře zve k vyzkoušení alfa verze

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

28. 5. 2018 12:27
Reklama

Ruští vývojáři ze studia Lazy Bear Games mají slabost pro odlehčené hry simulující podivné věci. A tak se po simulátoru managementu pouličních bitek s prvky RPG, strategie a tycoonu nazvaného Punch Club, s vervou pustili do simulátoru řízení středověkého hřbitova. Jmenuje se Graveyard Keeper a rád se nechává připodobňovat k takovému tematicky temněji laděnému Stardew Valley.

Hra už je ve vývoji delší dobu, vyjít měla původně již loni v létě a v jednu chvíli to s jejím dokončením působilo všelijak, naštěstí to ale vypadá, že vše dopadne dobře a role ředitele pohřebního ústavu se zhostíme 15. srpna 2018. Pokud se vám srpen zdá moc daleko, mohla by vás zaujmout možnost si hru, respektive ochutnávku hlavních herních mechanik a prvních 4-5 hodin příběhové linie, vyzkoušet už nyní prostřednictvím alfa verze.

Hlavním smyslem alfy je dle vývojářů získání zpětné vazby od hráčů před tím, než hru finálně vypustí světlo světa. Přístup do ní dostanete, pokud si hru předobjednáte na oficiálních stránkách hry. Základní hra včetně přístupu do alfa verze stojí 21,99 euro, Deluxe pack obsahující navíc Soundtrack a Art-book vás pak vyjde na 25,99 euro. Původně bylo možné zakoupit samostatně pouze přístup do alfy za necelých 5 eur; tato varianta ale byla zrušena kvůli (poměrně pochopitelné) nevůli hráčů platit za možnost testovat nehotový produkt.

Graveyard Keeper nabídne jak klasickou těžbu a sběr surovin, pěstování plodin, crafting, lov ryb a průzkum záhadných kobek, tak činnosti typické pro profesionálního hrobaře, jako kopání hrobů a pohřbívání. Ve hře budete moci činit ale také poněkud morálně pochybná rozhodnutí, která však značně zvýší ziskovost vašeho podnikání. Kupříkladu tak můžete ze zemřelých před pohřbením vyjmout krev či orgány, a ty následně dále zpeněžit, nebo se těl zbavovat všemožnými pokoutnými způsoby a ušetřit tak cenné místo na hřbitově.

Níže můžete zhlédnout Launch Trailer k alfa verzi a také oficiální obrázky ze hry. Nekorektní simulátor hrobaření vyjde v plné verzi letos 15. srpna na PC a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama