Battlefield V skutečně míří do WWII
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battlefield V skutečně míří do WWII

Battlefield V skutečně míří do WWII

Marek Selinger

Marek Selinger

21. 5. 2018 16:41 3
Reklama

To, co se v komunitě okolo série Battlefield řešilo několik posledních týdnů, tedy do jaké doby bude zasazen nadcházející Battlefield V, je konečně definitivně známo. Jak předchozí informace naznačily, letošní díl opravdu zamíří do druhé světové války, což nám prozradil drobný teaser, který DICE vydali během dnešního odpoledne.

Ten je opravdu kratičký, sám o sobě má pouze nějakých pět sekund, ale co je důležitější, je jeho obsah. Nabízí pouze jeden jediný záběr, kde je však vidět vše podstatné. Voják, jehož brýle jsou jasně z druhoválečné éry, utišuje dobře známým gestem vojáka jiného. Nutno poznamenat fakt, že záběr evidentně pochází přímo z multiplayeru, jelikož na obrazovce můžeme vidět hlášku „Squad spawn on you“, což je situace, kdy hráč z vaší čety se připojí přímo na vás na mapě. Ale ta nejpodstatnější informace přichází z HUDu, kde jsou vidět vlajky bojujících stran – britský Union Jack a německý Železný kříž. Pro ty, kteří nejsou tolik seznámeni s historií, tak v krátkosti dovysvětlíme kontext. V obou případech se jedná o symboly států, které byly zapojeny do druhé světové války, konkrétně Union Jack je vlajka Spojeného království dodnes, za to Německý kříž bylo německé válečné vyznamenání, které se v Třetí říši udělovalo.

Krom toho nám toho ale teaser moc víc neřekl, snad jen si můžeme všimnout přepracovaného HUDu, kde se stav zdraví přemístil z pravého dolního rohu do dolního středu obrazovky. Dle loga na konci teaseru bude i pokračovat marketingová spolupráce EA a Microsoftu, kterou jsme mohli zaregistrovat už u předchozího dílu. Tak či tak, konečně víme definitivní zasazení nového Battlefieldu. Nás osobně druhá světová válka ohromně potěšila, jak jste na tom vy? Nebrali byste přece jen ten Vietnam, případně současnost?

Na plnohodnotné odhalení hry už nemusíme dlouho čekat, dojde k němu již tuto středu 23. května. My ho budeme pozorně sledovat a o všem důležitém vás budeme informovat! Jak se anglicky říká, „stay tuned“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama