Hangar 13 expanduje, otevírá nové studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hangar 13 expanduje, otevírá nové studio

Hangar 13 expanduje, otevírá nové studio

David Plecháček

David Plecháček

16. 5. 2018 10:27 2
Reklama

Moc dobře víte, že se studiem Hangar 13 to po Mafii III nevypadalo nejlépe. Hra, na kterou jsme byli v tuzemsku extrémně zvědaví, sice vyloženě nepropadla, ale zároveň ani zdaleka nenadchla. Nikdo by se ani nedivil, kdyby dalším krokem byla výrazná restrukturalizace, a kdo ví, třeba i konec týmu a jeho přerozdělení mezi další subjekty v rámci 2K, respektive Take-Two. Ale ne, děje se přesně opačná situace.

Hangar 13 totiž naopak rostou, respektive svůj tým rozšiřují o celou novou divizi, které bude sídlit na druhé straně Atlantiku. Nová pobočka se otevírá v Brightonu ve Velké Británii, přičemž oficiální zpráva pochopitelně hovoří o talentech z celého světa, především pochopitelně z Anglie. Šéfem týmu byl jmenován Nick Baynes, veterán, který se podepsal například pod letité závody Re-Volt nebo osm let staré Split/Second.

„Máme radost, že konečně můžeme oficiálně přivítat Nicka a celý brightonský tým v naší stále rostoucí rodině Hangaru 13,“ řekl Haden Blackman, nadnárodní šéf studia. Lidé z Brightonu samozřejmě budou kooperovat s lidmi z Novata v Kalifornii, i s lidmi z České republiky v rámci bývalého 2K Czech.

Otevření pobočky na jihovýchodě Anglie dokládá, jak tamní herní průmysl vzkvétá. Ostatně to dokládají i slova Baynese, který hovoří o tom, že jeho domovina je stále rostoucí studnicí těch nejlepších a nejnadanějších vývojářů na světě. Právě jeho přehled o situaci na britských ostrovech by mohl pomoci studiu k co nejsnazšímu zapojení do plného provozu celé organizace Hangar 13.

Z toho, co víme, pracují lidé ze studia na dosud neoznámeném AAA projektu spadající samozřejmě pod 2K. Oč půjde, není v tuto chvíli jasné. Uvidíme, zda se dozvíme více už letos, třeba na E3, nebo později. Ostatně od Mafie totiž neuplynulo zase tolik času. Příběh Lincolna je tak stále aktuální, můžete si jej zakoupit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama