Vývojářský deníček odhaluje Jurský svět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojářský deníček odhaluje Jurský svět

Vývojářský deníček odhaluje Jurský svět

David Plecháček

David Plecháček

14. 5. 2018 10:25 1
Reklama

Ne snad, že bych měl rád úplně všechny hry od Frontierů, ale objevená láska v podobě Elite mi tak trochu říká, že je mi studio zaslíbené. Už před lety jsem na ně nedal dopustit díky skvělému RollerCoaster Tycoon, který je v určitých ohledech jednou z mých nejoblíbenějších strategií doteď. Ani Zoo Tycoon nezůstával moc pozadu. Po letech jsem si ke studiu našel cestu s Planet Coasterem a doufám, že po odbočce k vesmírnému MMO mě o svých kvalitách přesvědčí i s nadcházející strategií Jurassic World.

Vývojáři mají vydání doslova za rohem, přesně měsíc nás teď dělí ode dne, kdy Jurassic World Evolution vyjde. A my toho stále víme relativně málo. První vývojářský deníček nás alespoň částečně přibližuje výslednému zážitku. Jaký Jurassic World je? Jak se hraje? Co od něj čekat? „Jednou z pro nás nejdůležitějších věcí bylo, abychom zůstali věrní filmu,“ říká Mike Brookes. A to tak moc, že některé scény ze hry vám budou skoro až povědomé. „Jak budete přilétat na ostrovy, tak tam je krásná ikonická scéna s helikoptérou, která jakoby vypadla z filmu ze scény, když přilétá na tento tropický ráj,“ dodává Nick Rodgers, který měl právě podobné animace na starosti.

Většina vývojářů z týmu se shoduje, že Jurassic World Evolution je jedinečnou možností, jak na vlastní oči spatřit krásy tohoto ostrova. Jurský svět nabízí tolik detailů a takovou hloubku, jako žádná hra z tohoto světa předtím. Nicméně nejsme tu kvůli krásám světa, ale proto, že máme nějaké úkoly. Rodgers ve videu prozradil, že úkoly budeme dostávat ze tří divizí, přičemž každou z nich řídí jiná postava. Není asi takovým překvapením, že se Frontieři postavili k dinosaurům stejně jako k atrakcím v zábavním parku, ostatně nechybí ani služby, které s nimi souvisí. I v Jurassic World budeme řešit jejich potřeby, proto jsou zde restaurace, ale také stánky s automaty nebo prodejna suvenýrů.

Jedna z divizí se ale bude soustředit na hledání nových genomů dinosaurů, aby byl park co nejpestřejší co do obsazení jednotlivých výběhů. Hráči tak budou určitým způsobem podnikat expedice, z nichž tato data spolu s fosíliemi naleznou. Tak se o daných dinosaurech dozvíme i nové informace, které následně využijeme při stavbě jejich přirozeného prostředí.

Pochopitelně se něco může zvrtnout a někteří tvorové mohou utéct. To je samozřejmě zábavná součást hry už od dob vypouštění lvů v Zoo Tycoon, ale povídejte to nebohým návštěvníkům, kteří skončí v ústech tyrannosaura. Těch možností ale Evolution nabízí mnohem více. Stejně jako pohledů na hru a váš herní styl. Je jen na vás, jestli chcete být u zdroje a být součástí parku někde v helikoptéře a řešit věci přímo z místa činu, nebo se starat o park zpovzdálí. „Záleží, který gameplay je vám bližší a jak tu hru chcete vlastně hrát,“ říkají vývojáři. Chcete vědět víc, třeba jakou úlohu má Jeff Goldblum coby Ian Malcolm? Podívejte se na video. Jurassic World Evolution vychází 12. června. Hru si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama