UPDATE: Rage 2 oficiálně, detaily zítra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Rage 2 oficiálně, detaily zítra

UPDATE: Rage 2 oficiálně, detaily zítra

David Plecháček

David Plecháček

14. 5. 2018 14:33 13
Reklama

Rage před lety ukázalo, že apokalypsa nemusí být nutně pro Zemi fatální, ale že může být i docela zábavná. Tedy pokud máte po ruce nějaký kvér a umíte se s ním ohánět. Jenže sedm let od vydání bylo mrtvo a Bethesda na tehdejší hru nenavázala. V posledních dnech ale dostaly události rychlý vývoj, a to, o čem se spekulovalo, dnes víme s absolutní jistotou.

AKTUALIZACE

Netrvalo to ani příliš dlouho a je to oficiální. Konečně se můžete podívat na oficiální upoutávku od Bethesdy, která je o něco delší než ranní únik. Ostatně video asi není úplně důvodem, proč tuto novinku aktualizovat. Mnohem důležitější je informace, že se už zítra dočkáme gameplay záběrů. Takže Bethesda si toho moc neschová ani na E3. Kromě nového videa se můžeme těšit na větší nálož informací. Ani to bychom pár týdnů před losangeleskou konferencí nečekali. Vše podstatné se dozvíme zítra v 16 hodin místního času.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Jak málo stačí, stačí, když obchod zařadí do své nabídky několik ještě nevydaných her a najednou se začne celá konstrukce mlžení a tajemna sypat jako domeček z karet. Na prvotní náznaky začala Bethesda pomalu reagovat sama, snad aby k odhalení nedošlo dříve bez jejího přičinění. I když je více méně jasné, že aktivita na oficiálním Twitteru původní hry odkazuje k druhému dílu, stejně jsme nemohli považovat Rage 2 za absolutní jistotu. Podíváte-li se ale na následující video, veškeré pochybnosti můžete hodit za hlavu.

Ačkoliv se video může tvářit jako oficiální, ve skutečnosti se na internetu objevilo náhodou. Rychle si jej všimla i média i fanoušci, a tak už se jej nepodařilo dostatečně rychle skrýt a odstranit z éteru. Uvidíme, jestli Bethesda zachová pokerovou tvář až do veletrhu E3, nebo jestli sama přijde s oficiálním odhalením. Nedivili bychom se, vždyť bychom se právě dnes měli něco nového dle Twitteru Rage dozvědět. Stává se nicméně určitou tradicí, že Bethesda všechny své karty neudrží až do samotné tiskové konference, loni došlo prakticky bezprostředně před jejím začátkem k potvrzení nového Wolfensteina (o němž jsme ale prakticky věděli rok dopředu).

Wolfenstein ale nebyl jediný a reklama taktéž bezprostředně před akcí odhalila The Evil Within 2. Smůla, řeknete si možná, ale jestli si někdo rád hraje s fanoušky, tak je to Pete Hines a lidé z Bethesdy. Možná právě proto bychom neměli uvažovat v intencích klasického leaku, ale spíše v rámci jednoduché kampaně. Ostatně Hines možná před několika týdny odhalil i další hru, která by se mohla objevit, totiž nového Dooma.

Jestli se domněnky potvrdí, tak by měla Bethesda na svém stánku opravdu výbušnou nálož akčních her. My v zásadě nejsme proti, ba právě naopak. Není ale až příliš velký risk postavit obě tyto hry vedle sebe? Navíc pořád nesmíme zapomínat na to, že jak za Doomem, tak za původním Rage stojí idSoftware. Ani to moc nehraje do karet těmto spekulacím. I když se může zdát, že opět budeme vědět o všem dopředu, možná nás něco nebo někdo přeci jen překvapí.

Obratem se tak můžeme vrátit k prvotnímu leaku obchodu Walmart, který o Rage 2 evidentně věděl. V seznamu totiž nebyla jen tato akce. Namátkou můžeme zmínit Division 2 a Splinter Cell od Ubisoftu, od toho samého vydavatele ještě přídavek Assassin's Creed Origins: Ace – Helix a taktéž tajemnou nicneříkající položku Assassin's Creed, poté Just Cause 4 od Avalanche, Borderlands 3 pro změnu od Gearboxu nebo Lego DC Villans či Destiny Comet a Gears of War 5. No a samozřejmě Forza Horizons 5, která vzhledem k množnému číslu v sobě možná obsahuje i čtvrtý nevydaný díl. Nebo prostě jen Microsoft opět neumí číselnou řadu. Nebo zase něco přeskočil. Jsou to hry, které se také (například na E3) objeví?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama