Anthem vyjde v březnu, hratelný bude dříve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Anthem vyjde v březnu, hratelný bude dříve

Anthem vyjde v březnu, hratelný bude dříve

David Plecháček

David Plecháček

9. 5. 2018 14:01 4
Reklama

Finanční výroční pravidelné zprávy jsou bohatým zdrojem informací. Nejen, že se ohlíží do minulosti, ale stále častěji vyhlížejí budoucnosti a dávají nám náznaky toho, co nás čeká. Electronic Arts mají hned několik her, na které se enormně těšíme, to nejzajímavější ale padlo pouze na konto jedné z nich.

Na základě drobné tabulky víme, jak si na příští fiskální rok EA rozvrhlo síly. V prvním čtvrtletí, tedy právě teď, nemá vůbec nic. To není žádné překvapení, ani to, že ve druhém tříměsíčním období vyjdou pouze sporty. Na konci léta tak můžeme očekávat v tuzemsku populární série FIFA a NHL, ale také Madden a basketbalové NBA. Třetí kvartál patří Battlefieldu. I to už víme. A definitivně víme, že Anthem vyjde na jaře příštího roku.

Anthem je právě hrou, o které se mluvilo nejvíce. Blake Jorgensen, finanční ředitel společnosti, řekl že z Anthemu a toho, jak se hra vybarvuje, je přímo nadšený. Zároveň ale připustil, že se EA snaží být konzervativní a pořád je potřeba brát na zřetel, že se jedná o novou IP. „Hra vyjde poslední kvartál (fiskálního) roku, v jeho posledním měsíci. To znamená, že bude zpočátku trochu méně jejích zásob,“ řekl.

To nic nemění na faktu, že dle svých slov je Anthem unikátní, jen by EA rádo zůstalo střízlivé. „Opravdu ale věřím tomu, že si jej budou hráči užívat,“ dodal. Poté převzal slovo výkonný ředitel Andrew Wilson, který prozradil, že spousta věcí z Anthemu bude pro hráče nová a že z toho důvodu je potřeba je náležitě otestovat a vyhodnotit následnou zpětnou vazbu. Z toho důvodu bude novinka „předběžně“ hratelná.

Mnoho herních médiích právě spojení „předběžně“ hratelná zaujalo nejvíce. Wilson neřekl, co si pod tím představit, zda půjde o nějaké formy betaverzí či jestli máme počítat například s nějakou formou předběžného přístupu. To ukáže jen čas. Čas by také měl potvrdit, že od traileru na E3 nedošlo k žádnému grafickému downgradu. „Však se o tom brzy přesvědčíte sami,“ řekl technický ředitel BioWare Brenon Holmes.

Kromě jiného také z finanční zprávy vyplynuly i jiné, jinak těžko dosažitelné údaje. Jorgensen totiž hovořil o uživatelské základně jednotlivých konzolí. EA odhaduje, že se do konce roku prodá 130 milionů Xboxu One a PlayStationu 4 dohromady. Na těchto číslech by nebylo nic speciálního, kdyby se Microsoft poslední roky nezdráhal zveřejňovat data o prodaných Xboxech.

EA soudí, že do konce loňského roku se mohlo prodat 30 milionů Xboxů a 74 milionů PlayStationů 4. Za další rok by tedy mělo přibýt 30 milionů zařízení. Stejný mimochodem EA přisuzuje i Switchi, jinými slovy do letošního prosince bude mít svůj Switch na třicet milionů hráčů. To není zlé, že? Stejné odhady mimochodem sdílí i samotné Nintendo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama