Oblíbené hry Barloga? Tak třeba Elite a KC:D
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oblíbené hry Barloga? Tak třeba Elite a KC:D

Oblíbené hry Barloga? Tak třeba Elite a KC:D

David Plecháček

David Plecháček

3. 5. 2018 12:14 29
Reklama

Po vydání velkých her od Sony je skoro pravidlem, že se její autoři na PlayStation Blogu podělí o své oblíbené tituly na PlayStationu 4. Skoro vždy se nezapomenou zmínit o exkluzivitách, ať už ve vašich očích právem či neprávem, Cory Barlog má ale vytříbený styl a nevelebí jen práci Naughty Dog nebo Guerrilla Games, ale i jiných. Například studia Warhorse.

Hlavní strůjce God of War si tak evidentně při tak náročné práci našel čas, aby vyrazil do zdejších luhů a hájů a prožil příběh Jindry ze Skalice. Jak se zdá, Barlog ale obecně rád velké a rozsáhlé hry. Svou osmičku vyvolených totiž odstartoval s loňskými Assassin's Creed Origins a Horizon: Zero Dawn. Těžko říct, jestli je seznam seřazený podle preferencí, ale pódiové umístění Kingdom Come uzmula stylizovaná hříčka Celeste s Madeline v hlavní roli, která také dokáže potrápit na dlouhé hodiny.

Pak přichází na řadu již zmíněné Kingdom Come. Barlog má pro Dana Vávru a jeho tým jen samá slova chvály, přičemž hned v úvodu se zmiňuje o tom, že stále nemůže uvěřit, že něco takového vůbec vzniklo. „Pomalu si procházím příběhem Jindry a neskutečně si to užívám. Miluju procházky krajinou a prozkoumávání českých kotlin. Důraz na realismus dělá celý ten zážitek tak odlišný od ostatní dnešních her, působí to tak svěže a nově,“ říká na adresu tvorby studia Warhorse.

Výčet pokračuje hororovým The Evil Within Šinžiho Mikamiho, a i když Barlog vysloveně myslí první díl, nezapomíná podotknout, že i pokračování je skvělé. Snad ještě překvapivější než Kingdom Come nebo jiné hry je Elite Dangerous, „simulátor obchodování a leteckých soubojů“, jak Barlog říká. „Ano, i mě to překvapilo. Uchvátilo mne to tak moc, že jsem si koupil speciální periferie, s nimiž jsem probdil už několik nocí“ dodává.

A další místa už asi nikoho opět moc nepřekvapí. Hellblade má ke God of War docela blízko, tudíž fascinace tvorbou studia Ninja Theory nikoho neudiví, stejně jako chvála výkony herečky Meliny Juergensové. A The Last of Us: Remastered na osmém místě už tuplem ne...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama