Feel VR nabízí hráčům levnější zážitek z jízdy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Feel VR nabízí hráčům levnější zážitek z jízdy

Feel VR nabízí hráčům levnější zážitek z jízdy

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

17. 4. 2018 15:13 7
Reklama

Mnozí oddaní hráči závodních simulátorů jistě potvrdí, že prohánění se po virtuálním asfaltu je nejlepší na pořádném volantu. Cena takového zařízení, ať už pro konzole či PC, se však může značně prodražit. Na trhu s herními periferiemi je samozřejmě dostupná široká škála herních volantů, chceme-li ale takový, který nabízí pořádný force feedback, pedály, které přináší alespoň částečně odezvu jako ty reálné, nebo snad dokonce řadící páku, je třeba mnohdy vytáhnout z peněženky sumu blížící se, ne-li přesahující, cenu herní konzole. Na Kickstarteru se však objevil velice zajímavý projekt jménem Feel VR, který by to rád změnil. A jak se zdá, mezi fanoušky závodních her si hned ze začátku získal mnoho příznivců.

Feel VR by podle slov jeho autorů mělo nabídnout imerzivní a ultra-realistický pocit ze závodění, jaký je dnes dostupný na špičkových herních volantech, ale za mnohem nižší cenu. Vyvíjené zařízení se pyšní zajímavými specifikacemi, jako je například Direct Drive System, tedy přímé napojení volantu na motor v zařízení, neomezená možnost rotace po ose, lepší točivý moment, než pásové pohony, používané u mnohých jiných značek a podstatně lepší přesnost snímání pohybu. I pedály jsou vyrobeny s ohledem na maximální realističnost, nečekejte tedy žádné napodobeniny z plastu, ale poctivé, kovové komponenty. Feel VR bude nabízet podporu pro PC, Xbox One a Playstation 4, včetně VR titulů.

Vývoj zařízení zabral údajně více jak 5000 hodin času, během kterých nechyběly ani konzultace s profesionálními závodníky. Veškeré komponenty byly také navrženy a zpracovány přímo pro tento projekt. Celkově je Feel VR vyvíjeno od roku 2016, první balíčky by měli backeři z Kickstarteru dle výhledu obdržet v listopadu tohoto roku. Cena volantu s pedály je pro ně stanovena na 549$ za kompletní set volantu, pedálů a příslušenství, lze ale i pořídit samostatný volant či pedály.


Ohledně kampaně je také velice zajímavým detailem průběh financování. Feel VR si na Kickstarteru řeklo o 60 000$. Projekt se ale zalíbil natolik, že během pouhých 75 minut se částka nejen vybrala, ale dokonce více než sedminásobně přesáhla cíl výsledkem přes 455 000$. Do současné chvíle přispělo více než 800 fanoušků. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama