Shovel Knight se prodalo 2 miliony kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shovel Knight se prodalo 2 miliony kusů

Shovel Knight se prodalo 2 miliony kusů

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

12. 4. 2018 09:48 1
Reklama

Slovutný rytíř ze Shovel Knight se svou lopatou ohání už více než čtyři roky a bez zaváhání dokazuje, že o skákačku jako by vypadlou z 8-bitové NESové éry je stále veliký zájem. Jeho tvůrci ze studia Yacht Club Games se tak můžou pochlubit, že se podařilo prodat již více než 2 miliony kopií jejich hry (souhrnně za všechny platformy, přičemž hra vyšla snad na všech). Prvního milionu prodaných kopií přitom hra dosáhla 18 měsíců od data vydání a dosáhnout na nyní oslavované dva milióny jí zabralo dalších 26 měsíců.

Nutno podotknout, že po celou tu dobu pánové z Yachtu Club Games rozhodně nezaháleli a své želížko v ohni aktivně kuli. V uplynulých měsících tak třeba na trh vypustili Shovel Knight amiibo figurku, hru vydali na Switchi, vydali několik tématických knih (kupříkladu art book a také čtyři Shovel Knight příběhové a návodové knížky), hra také v krabičkové verzi vyšla na Vitu a byla nově lokalizována do několika dalších jazyků.

Příznivci čísel a grafů si můžou prostudovat níže přiložené obrázky poskytující konkrétní data o prodejích na jednotlivé platformy. Nejzajímavější informací je, že se hra nejlépe prodává sice na PC (24,4 % prodaných kusů), kde ale zároveň bývají nejčastější slevové akce. Nejziskovější je tak Shovel Knight na Switchi (kde se také hra prodává nejrychleji ze všech platforem), pak následuje PC a 3DS. Zajímavé také je, že jen na samotných platformách od Nintenda se hry prodalo přes milion kusů.

Jako součást oslavy skvělých prodejů, nabízí autoři všem, kdo doposud se zakoupením Shovel Knight: Treasure Trove otáleli, jejich hru celý týden s 20% slevou (akce trvá týden, počínaje 11. 4.). Ve slevě teď hru koupíte na Switch, Wii U, 3DS, PS4, PS3, Vita, Xbox One, Steamu, GOGu i Huble Store. Nákupem samozřejmě získáte zároveň i finální kampaň nazvanou Shovel Knight: King of Cards, která bude, až ji autoři dokončí, dostupná (tak jako předchozí DLC) zdarma ke stažení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama