UPDATE: Z GTA IV zmizí část soundtracku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: Z GTA IV zmizí část soundtracku

UPDATE: Z GTA IV zmizí část soundtracku

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

11. 4. 2018 18:26 10
Reklama

Zanedlouho tomu bude celých 10 let od vydání prozatím předposledního dílu série Grand Theft Auto. Hra oslaví své výročí přesně 29. dubna, dárek si však příliš hezký nenadělí. Tři dny před jejími narozeninami vyprší platnost licencí pro řadu písniček ze soundtracku hry. V historii této série to není první a jistě ani poslední takový případ.

AKTUALIZACE

Studio Rockstar dnes přineslo fanouškům čtvrtého GTA alespoň částečně potěšující zprávu. Zástupci studia oznámili, že písničky z GTA IV sice budou odstraněny, místo nich ale do herního rádia přidají jiné, aby tuto ztrátu hráčům vynahradili.

"Vzhledem k licenčním omezením jsme nuceni odebrat některé písně z herního soundtracku Grand Theft Auto IV a jeho epizod, přesněji velkou část z ruské stanice Vladivostok FM," uvedl pro server Kotaku zástupce Rockstaru. "Avšak některé z těchto písní na této stanici nahradíme novými. Webové stránky naší zákaznické podpory budeme aktualizovat ihned, jakmile budou k dispozici."

Přesný seznam odebraných písní nadále není známý. Vladivostok FM by jich měla obsahovat dohromady 28, 13 z původní verze hry a 15 z přídavku The Ballad of Gay Tony. Pro fanoušky Vladivostok FM je tato zpráva alespoň malou kompenzací za ztrátu jejich oblíbeného hudebního doprovodu.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Prozatím není znám konkrétní seznam písní, které mají ze hry zmizet. Dobrou zprávou ale je, že oproti případu GTA: San Andreas, které obdrželo bez předešlého oznámení patch, který ze hry část soundtracku odstranil, by minimálně hráči konzolové verze pro PlayStation 3 měli být několik dní dopředu upozorněni formou systémového oznámení. Spolu s tímto by jim mělo být umožněno stažení digitálních verzí písní. Jaký bude postup pro majitele verzí pro PC a Xbox zatím nebylo upřesněno.

Pokud se tedy ke GTA IV rádi vracíte a jste majiteli konzole od Sony, doporučujeme bedlivě sledovat systémová oznámení a předejít tím tak možnému nemilému překvapení. Situaci nadále sledujeme a pokud se objeví jakákoliv informace ohledně upřesnění pro ostatní verze hry, budeme vás informovat. GTA IV si můžete stále zakoupit na e-shopu Xzone.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama