Konec LawBreakers? Autoři dělají novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konec LawBreakers? Autoři dělají novou hru

Konec LawBreakers? Autoři dělají novou hru

David Plecháček

David Plecháček

6. 4. 2018 09:25 7
Reklama

I kdyby se podobná zpráva objevila na apríla, asi bychom se sami sebe ptali, jestli to náhodou není pravda. Tragický start LawBreakers a následná bída, v níž se studio Boss Key nacházelo krátce po vydání hry, nás by nás nejspíš utvrdila v tom, že se o žert nejedná. Teď ale apríl není, a to, co se zdálo být nevyhnutelné, nakonec stejně přišlo.

Vývojáři v čele s legendárním CliffymB na svých stránkách uveřejnili zprávu, která těch pár majitelů a hráčů nepotěší. Tuto nepříliš početnou skupinu ale snadno převáží někdo jiný. Paradoxně budou informace nejvíce zajímat ostatní, hráče, kteří celou situaci sledovali zpovzdálí a už od začátku věděli, že do LawBreakers nenaskočí. A možná čekali na zdánlivě nevyhnutelný okamžik, kdy se ze hry stane free-to-play záležitost, aby si jí alespoň vyzkoušeli.

LawBreakers totiž předcházela aura poměrně zdařilé hry, která si jen nenašla cestu k hráčům. To jsme potvrdili my jak v naší recenzi, tak ve vysílání. Ale tento krok nepřišel. CliffyB a jeho tým totiž svou hru v podstatě opouští. „Tady je pravda, která asi nikoho nepřekvapí. Faktem je, že LawBreakers selhalo v nalezení dostatečně velké hráčské základny, která by zajistila prostředky na další vývoj, který jsme plánovali. A i když se zdá, že změna na free-to-play je ta nejjednodušší možnost, jak situaci změnit, ve skutečnosti i to čerpá prostředky a čas vydavatele,“ vysvětlují autoři, proč ani tento krok nezkusí.

„Poslední tři a půl roku pracoval tým tvrdě, tak, jak jen mohl, a naše studio je rozhodnuto vnuknout LawBreakers druhý život, který se bezesporu zaslouží. Nemůžeme ale nadále nečinně sedět. Hru budeme udržovat při životě v současném stavu, ale zároveň se musíme soustředit na další projekty s čerstvými kreativními lídry,“ píše se dále v prohlášení.

Zda tato slova znamenají konec samotného Cliffyho není zřejmé. Autoři dále píší, jak se nemohou dočkat, až se s komunitou podělí o tento nový projekt, a až budou moci sdílet více informací. Jedná se něco, nad čím má Boss Key úplnou kreativní kontrolu, ani náznakem ale není řečeno, co bychom mohli čekat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama