Rainbow Six Siege hodlá zatočit s hříšníky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rainbow Six Siege hodlá zatočit s hříšníky

Rainbow Six Siege hodlá zatočit s hříšníky

Vojtěch Wantulok

Vojtěch Wantulok

6. 4. 2018 08:40 2
Reklama

Kdo z vás někdy hrál skvělou online hříčku od Ubisoftu Rainbow Six Siege tak ví, že hra má jednu slabinu. A to bohužel komunitu hráčů, která vám zážitek ze hry dokáže znepříjemnit tak, že se vám k ní nějaký ten pátek nebude chtít vracet.

Hlavním záměrem Ubisoftu je tyto negativně vyjadřující se hráče sledovat a postupně přicházet s opatřeními, které těmto projevům zabrání. Kromě negativního chování hráčů, takzvané toxicity, se chce tým Rainbow Six Siege zaměřit i na nepovolené zabíjení týmových kolegů. Jakým způsobem budou chtít vývojáři sledovat úmyslné zabíjení spoluhráčů, prozradit pochopitelně nechtějí, aby těchto informací hráči nezneužívali.

V současné době probíhá sledování frekvence všemožných urážek a vulgarismů. Bany se budou udělovat postupně a jejich délka se bude s každým dalším přestupkem zvyšovat. Obzvláště vulgární a "toxičtí" jedinci mohou být trvale zabanováni, bez ohledu na jakékoliv předchozí přestupky či upozornění.

V závislosti na závažnost budou použity následující tresty:

  • 2 dny
  • 7 dní
  • 15 dní
  • trvalý

Ve třetí sezóně pak do hry přibude automatické filtrování zakázaných slov, jak tomu je třeba v League of Legends nebo Counter-Striku, kde se při sebemenším pokusu o verbální (psaný) útok na soupeře či spoluhráče objeví místo vulgarismu pouze *****. Kromě filtrování chatu se chystá rovněž možnost jednoduše komunikaci s toxickým hráčem zablokovat kouzelným tlačítkem mute.

Všechny zmiňované kroky a změny zní dobře, ale ruku na srdce, tohle už ve hře mohlo být dávno. Každopádně pak bude Rainbow Six Siege zase o něco přístupnější. Pokud vám hra chybí, můžete si jí pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama